Entries Tagged as 'iPad'

Yarvik tablet vs. iPad

Tast si je zaželel tablet z osnovnim namenom, da bi na njem gledal powerpoint “kolaže”, ki mu jih pošilja prijatelj, in jih ima na USB ključkih. iPad in USB ključek, pač ne gre. Rešitev je torej kakšna android tablica, in pri techtradeu sem našel Yarvikovo, 9,7″ z najnovejšim Android 4.03 Ice Cream Sandwich.

Tablici sta na prvi pogled enaki. Aluminijast okvir, enaka velikost, kvalitetna izdelava. Za kitajsko robo, res perfekten občutek v rokah. Yarvikova tablica je celo malce tanjša in odtenek lažja. Usb ključek se priključi preko kratkega kabeljčka, tablica ima namreč dve, mikro, usb vtičnici (host in slave). Poleg tega pa še bralnik za microSD kartice, HDMI output za 1080p in podporo 3D ter seveda priklučkom za slušalke.

[Read more →]

Ne volem – iPad version


iPad je krasen gadget. Lepo prikazuje spletne strani, ima kup uporabnih in še več neuporabnih aplikacij, je priročen, lep in sploh in oh.

Seveda pa ni vse rožnato, niti vse zlato kar se sveti.

Ne volem:

  • WordPress editing v safariju ne dela.
  • iTunes appshop deluje drugače kot iTunes na mac osxu. Z istim accountom na enem lahko “kupujem” aplikacije, na drugem pa ne. Iskanje in brskanje aplikacij je zanič.
  • Google reader dela zanič.
  • Ni multi user. Kar je ok za iPhone, tale zadeva je pa vseeno malce večja in s tem recimo manj osebna in bolj družinska. In bi bilo lepo, če bi imel lahko ene zadeve, recimo mail in favorites, vezane na uporabnika.
  • Safari bi lahko imel vrstico bližnjic.
  • Safari si ne zapomni uporabniških imen in gesel.
  • Kar precej se poznajo prstni odtisi. Ne vpliva na funkcionalnost, pač pa te prepogosto prime, da bi ga obrisal :-))).

Za končno oceno, pa je potrebno Balaševićevo pesem poslušati do konca :-)))

Moč iPada (nad otroki)

iPad je v prvi vrsti igračka. Kot je omenil Žiga Turk na twitterju (bivši minister) iPad ne more nadomestiti notebooka (se pravi macbooka :-))), seveda pa velja tudi obratno. iPad nekako pritegne človeka, precej bolj kot navaden računalnik. Zdaj, ali je to posledica novosti, ali pa je v tem kaj trajnejšega bomo videli, vsekakor pa človeka ne pusti ravnodušnega.

In takšno stanje človeka je kot nalašč da se naui nekaj novega. In za iPad je na voljo ogromno brezplačnih izobraževalnih vsebin. Naša naloga je le, da jih izberemo in podtaknemo otroku, in že bo v postopku igranja z iPadom spoznaval anatomijo človeka, anegleške izraze, kako se oglašajo živali, dežele po svetu in podobno. Seveda mu ob tem podtaknemo še kakšno igrico in pravljico.

Ponudbe je več kot dovolj. Za poiskušino sem izbral še Saturday Morning Physics. Sodeluje pa ogromno ameriških univerz in collegov.

Zdej, koliko bo ta načrt uspel bomo še videli. Še vedno pa je to dober izgovor, da si je oči kupil novo igračko :-)))