How cool is kul?

 

Kul bo. So napovedali. Če bi Kul zapisali kot kratico, KUL – bi to morda pomenilo, da Koalicija Ustavnega Loka bo, da je to že dano dejstvo. Tako pa so očitno le želeli izpasti kul (cool) in povedati, da bo digitalna novinarska konferenca zabavna in zanimiva. No, ob napovedi sem se sam vprašal na twiterju, ali morda res imajo 46 glasov, ali pa le malce provocirajo.

No, izkazalo se je, da le provocirajo. In da svojo kulskost nekako želijo doseči preko Slavka Bobovnika, dolgoletnega TV voditelja. Priznam, Slavko je postavil par zoprnih vprašanj, morda so s tem želeli doseči kulski vpliv, ampak nekako ni uspelo. Ni bilo tiste sproščenosti, ki jo kulskost zahteva. Saj vemo, iz česa sploh kul (cool) izhaja?

Vsekakor jih je za pohvaliti, da so z novinarsko konferenco na ta način, dodali svoj prispevek k obvladovanju širjenja korona virusa. To je pa nekako tudi vse. Če se sedaj poiskusim spomniti, kaj so včeraj sploh povedali, se ne spomnim praktično nič. No, razen, da je Damijan nekaj dvomil v evro, pa nisem najbolj razumel, ali bi on Slovenijo izločil iz evro območja, ali pa bi izločil kakšno drugo. Pa da bodo za to, če se ne najde 46 glasov, krivi tisti, ki ga ne bodo podprli. Ni kaj, dobro je to zastavil. Skorajda spominja na Kardeljevo kravo, ki je crknila, on je imel pa še toliko dobrih idej, kako bi jo pozdravil.

No ja, pa Mesec je razlagal (saj je to bilo na tej konferenci ali pa je bilo zadnjič na nacionalki), da oni bodo pa sedaj resni, saj so od začetka zraven, ne pa tako kot prejšnjič, ko so bili vključeni šele na koncu. Da pa ob tem ne pomisli, da sedaj v bistvu takšno postransko vlogo ponujajo Desusu, SMC in NSi mu pa seveda ne potegne. Oni imajo program jasen. Oni so ga oblikovali. Ostali se pa pridružite. Če ne, boste pa krivi da se niste. Bemu, saj so v politiki že drugi mandat, lahko bi vsaj malce dojeli, za kaj gre pri politiki.

Jaz bi našim kulovcem lepo predlagal, da se skulirajo. In se zazavedajo, da bolj kot bodo nategovali, bolj bodo nategnjeni. Nič narobe, če se trudijo vzpostaviti alternativo trenutni vladi, ampak naj to naredijo kot resen projekt. Nenazadnje je resna opozicija super korektiv vladi. Ob resni opoziciji bo tudi vlada delala bolje. Če pa resne opozicije ni, pa si tudi vlada lahko privošči slabše delo. In resno delo pomeni, da to, kar napoveš tudi storiš. In, če rečeš “Kul bo” potem pa ni niti KUL niti kul, te naslednjič nihče več ne bo prav resno jemal. In to je škoda. Ker Slovenija si zasluži tudi dobro opozicijo.