Naši zimski cestno čištači

Omenil sem, da bom poleg vizualnih zapisov, dodal še svoje mnenje o cestnih službah, ki skrbijo za to, da so naše ceste prevozne tudi ko se vreme zaroti proti nam voznikom.

[youtube 4JjQkz84vn4]

Po radiju, ki ga ponavadi poslušam med vožnjo, se ob sneženju kar pogosto ljudje, pa tudi radijski voditelji zgražajo, le kako je lahko sneg spet presenetil cestno službo. Za oceno seveda zadošča pogled na cesto, marsikdaj pa že samo poslušanje jamranja trpečih voznikov, ki jih je sam zlobni šejtan nagnal na cesto.

Niti enkrat še nisem slišal, da bi se kdo pritožil nad planom čiščenja, ki ga imajo cestarji. Da bi si ogledal njihove načrte, in jim predlagal, kako naj se bolje lotijo tega. V torek je baje nametlo 20 cm snega v dveh urah. Če ima en cestar recimo za pluženje svojega rajona na voljo pol šihta, potem je nekako čisto normalno, da je pol njegovega rajona bilo zasutega z 20 cm snega.

Že pred časom sem si nekako zastavil lasten kriterij. Če zvečer nekako neha snežiti, potem pričakujem, da je naslednje jutro spluženo. Recimo v 8 urah po koncu sneženja. Dokler pa sneži, sem pa pač odvisen od sebe.

Zgražati se na dvozniki, ki bodisi nimajo dobrih gum, ali spretnosti oz. izkušenj, pa tako ali tako nič ne pomaga. Zaželim jim lahko le srečo. Potrebujejo jo.