Nadgradnja philipsovega TV

Pisal sem že, da sem nadgradil firmware svojega TVja. In da sem to obžaloval. Od takrat do danes so naredili še dva updatea. Popravljajo hitreje kot Microsoft. Upam da vsaj buge delajo malce počasneje.

Q582E_0.64.72.0
* TV does not respond to the remote control or the local control buttons after the TV wake-up from standby in the next day. (Applicable for countries with only analogue transmission.)

Bere se, kot da so odpravili težavo :-)) Zanimivo pa je, kaj so odpravili v updateu pred tem.

* Previously stored digital channels were deleted after TV performs installation update.

Hm, hm. Narediš upgrade in ti zmeša vse programe. Sliši se zabavno. Sploh za kakšno napredno staro mamo, ki bo upgradeala svoj TV :-))

Peter je spraševal, ali moj TV podpira novo digitalno oddajanje programov v Sloveniji, ki se počasi uvaja. Po specifikacijah podpira. Hudič pa se skriva v podrobnostih. V Sloveniji bomo imeli MPEG4 DVB-T. Moj model podpira le MPEG2. In sta dva modela skoraj enakega TVja, varianta D in varianta H. Podobno najdemo tudi na enem forumu. No, jaz imam model D. Morda bo pa prišel kakšen patch, ki bo D spremenil v H :-)) Open source seveda. Pa nagradil TV da bo še WLAN sprejemal, in lahko deloval kot access point, ne le za WLAN ampak tudi GPRS/EDGE/UMTS, v primeru izpada TV signala pa se preko analognega modema povezal in iz torrenta live stream pobiral dol.