Mobitelov M:Rokovnik

Mobitel me ob vsakem računu razveseli še z reklamico ali dvema. Ta mesec je prišlo obvestilo o M:Rokovniku. Sliši se zanimivo. Backup podatkov iz mobitela pri Mobitelu. Če ga izgubiš ali uničiš, da pač dobiš nazaj svoje kontakte.

Pošljem MROKOVNIK na 1919. Dobim SMS. Odsurfam na poslani link. In aktiviram storitev. Kaj pa sedaj? Nič, pa pokličimo tehnično pomoč, ki je vsaj meni, najboljša tehnična pomoč kar sem jih srečal do sedaj.

Prijazna pupa mi pove, da moram baje na interent na moj.mobitel.si, in da tam potem nekaj poklikam, in dobim nekaj na telefon, kar mi bo vse skupaj omogočilo. Ok. Ni mi sicer jasno zakaj to niso mogli že v wap koraku narediti (ali pa sem spregledal). Grem na web. Nisem še registriran, zato se registriram (gms, capcha, vpis dobljene kode preko SMS). In “Za uporabo storitve je potrebna prijava“. Ah ja, prijaznost pa taka. Po vpisani capchi in kodi iz SMSa, me še kar niso prijavili. To je sicer nadležno, je pa dobro iz pedagoškega vidika. Večkrat, kot me na začetku prisilijo vpisati geslo, ki sem si ga izbral, večja je verjetnost da si ga bom zapomnil.

No, in tukaj pridemo do tega zakaj bi bilo vseeno boljše, če bi to delal preko wapa. Tam bi namreč lahko kar sami ugotovili kateri mobitel imam. Tukaj sem moral pa sam izbirati iz cele falange nokiinih. In za povrh še svojega 6110 navigatorja niti našel nisem. In dobil sporočilo. Poklikal. Zahteva PIN. Wrong code??? No pa da vidimo, kaj poreče support na to.

No, support pravi da moj telefon tega sploh ne podpira.

:-))

Pa sem mislil razširiti debato o tem, ali je bolje ostati pri mobitelu, ki ima kao boljše in več storitev, ali odjadrati h kakšnemu cenejšemu. Ravnokar sem dobil račun:

  • Mobitel (1x GSM) : 56,82 EUR
  • T-2 (internet 5/5, IPTV, 10GB na snemalniku, 2x stacionarni telefon, 1xGSM) : 64,60 EUR
Hm.