Indijske posebnosti

Verjento ste že videli sliko, ki kaže kako polni so avtobusi v Indiji. In se ljudje obešajo še odzunaj. In v bistvu to sploh nit ako redek prizor. Praviloma so avtobusi nabiti, pa tudi iz nekaterih avtomobilov hodijo en ljude par minut da ne veš sploh kako so vsi notri sploh prišli.

Poseben odnos imajo recimo tudi do jeklenk s plinom, ki se vozijo na vrhu avtobusa. Iztovarjanje izgleda tako, da je primeš in vržeš dol. pred tem se je pa verjento peljala kakšnih  6 ur na močnem soncu.

Posebna kategorija pa so policaji in varnost. Policajev je veliko, ampak ni videti, da bi kaj prida delali. Med njihovimi pokrajinami imajo mejo, ki je scer praviloma odprta, ampak vedno sedi kakšen policaj zraven. Tovrstnih zapor je kar veliko, ampak noben ni kaj preveč delal. Zaradi terorističnih napadov, kot je bil eden nedavno, imajo kontrole ob vsakem vstopu v hotel, šoping centar ali poslovno stavbo. Z ogledalom preverijo pod avtom, včasih odprejo prtlažnik. Imajo detektorje kovine. Ampak dvomim, da bi kaj našli, če bi imel kaj skrito. Gre jim namreč predvsem za to, da pregled opravijo. In se ne sprašujejo, ali je morda moj utripajoči GPS dejansko detonator.

WCji so seveda po njihovi navadi, kjer se po veliki potrebi pač ne obrišeš, ampak umiješ. Zato imajo neke vrste tuš. Kako se to uporablja ne vem točno. Baje pa to oni opravijo z levo roko, ki potem pomeni “umazano roko”, in je pri jedi nikoli ne uporabljajo. Kruh recimo drobijo z eno samo roko. Imajo pa praviloma povsod tudi papir, ker se verjento tudi oni na koncu še obrišejo, čeravno v eni restavracije pa tega niso imeli.