Napoved nove Pahorjeve politike

Pogovor po volitvah na RTVSLO je v veliki meri naslednji dan bil spregledan, ker je Janša presenetljivo na nek način napovedal odstop.

Ampak del, ki je nekako izstopal iz sicer klasične politične oddaje s predsedniškimi kandidati, je bila Pahorjeva napoved spremebe njihove politike. Poglejmo kar citat iz 27ete minute oddaje
Pahor (citiram): “Moramo pa vendarle poiskati razloge zakaj se ljudje s to vlado strinjajo manj kot bi pričakovali glede na relativno ugodno gospodarsko in socialno klimo. jes, tako kot pri prejšni vladi, v kateri smo sodelovali tudi mi, in jo je vodil magister Rop, ljudje niso toliko dali na gospodarske in socialne rezulate,čeprav seveda niso bili ravnodušni do njih, ampak so pravzaprav kritizirali to penetracijo to vpetost njihove oz.naše politike, v vse pore življenja. Podrejanje celotnega življenja politiki. Ta je bila preveč ?levietantska?. Isti vzorec vladanja, je žal podedovala, in a okrepila sedanja oblast. Tisti, ki bo spremenil ta vzorec, je lahko zmagovalec prihodnosti.”

Kot odgovor temu je Podobnik nekaj sanjal o nepravični porazdeljenosti rasti bogatstva. Tipičen socialist. In njegova rešitev je verjetno povišanje davkov,da večpobere, pa potem”pošteno” deli. Saj je vendarbrat podpoštenjak.

Ampak pustimo Podobnika. Pahor je napovedal zasuk. In mi v bistvu odgovoril na kup vprašajev, ki so se mi zastavili ob Kučanovem komentarju takoj po tem ko je volil (link / minute). Ob Kučanovi omembi liberalnosti in libertarnosti sem zastrigel z ušesi – kaj to pomeni? Kučana do sedaj nismo slišali o tem govoriti. In Pahor mi je odgovoril. SD se očitno poglobljeno in pospešeno pripravljajo na volitve. Pahor je tudi v 24 minuti navedel “Ljudem treba povedati, da so reforme potrebne” – valjda, z obljubami reform je Janša prišel na oblast, Pahor pač kopira.

In morda je Janševa napoved odstopa naslednji dan, bila tud povezana z tem Pahorjevim nastopom. Ker Pahorja, sploh glede na zadnje rezultate javnega mnenja, je treba vzeti resno. Naslednje volitve bo eden najresnejših tekmecov za zmago.

————

Tak Kučan kot Pahor seveda napovedujeta to, kar me veseli. Res pa teh sprememb ne moreta narediti omenjena. Tega na more narediti stranka, s takšno zgodovimo kot jo ima SD. Pa tu ne mislim 50 let zgodovine komunistične partije, ampak zadnjih 15 let v Republiki Sloveniji. Volk dlako menja, nravi pa ne. Pahor lahko obljublja konec nepotizmu, ampak ali se bo lahko uprl Ropu, Cviklu, Potrču ko bodo želeli morebitni ugoden položaj vnovčiti? Ne bodo!

Edina rešitev za uresničitev teh prepotrebnih sprememb je ZARES nova stranka. Stranka s programom. Pridruži se ZARES novi stranki.

Za konec pa še zanimiv primer, kjer se jasno kaže kako je Podobnika strah, sicer takšnega vprašanja na tanačin Pahorju ne bi zastavljal.

PS: Podpišite pristopno izjavo in jo pošlite na omenjen naslov. (link)

PSS: Vse to je bilo pred Janševim premikom – napovedjo odstopa. Vprašanje je, ali bo šel Pahor na limance ali ne, si pa Janša zasluži nov nadimek -Kalimero – ko mu polomijo igračko v jok pa na drevo.