Razlike

Saj ni lepo primerjati otrok med sabo, ampak vseeno. Nič slabega ne mislim z primerjavo, navajam le kot zanimivost.

Pri N. smo se kar trudili s spanje. Ok, imela je krče, razumljivo, takrat smo pač bolj malo spali. Nato pa kar dolgo ni mogla zaspati brez dude. Odvadili smo jo, ko se je že zavedala sebe in okolice, in smo ji pač na enem več dnevnem izletu povedali da smo dudo pač doma pozabili. In je razumela. In zaspala brez. K. je dudo sicer imela. Ampak skorajda bolj zaradi staršev kot sebe. Mislim da še pred prvim letom je ni več potrebovala. Jo je uporabljala, če si ji jo dal, pogrešala pa je ni. In spanje? V bistvu kar sama ugotovi, da je zaspana. In da gre spat. In gre spat. In skorajda ne pomnim, da bi kdaj imeli probleme. Ok, so bila obdobja, ko je očitno imela neke traume.

N. ima kar težavo povedati kaj bi rada. Ponavadi napleta po ovinkih. Indirektno. Po sistemu, saj vidijo. Malo jim pomagam, ampak naj vidijo sami. K. je pa odločna. Lepo pove, kaj bi rada. In to večkrat. In čedalje glasneje :-)))

Obe sta pa zelo gibčni. Malce tudi na račun svoje lahkosti. Če je človek majhen in suhcen, pač enostavneje pleza po igralih. In prav zanimivo je videti, ko s svojim plezanjem izzoveta kakšnega morda starejšega otroka, da še sam kam zapleza. In ga potem starši rešujejo :-)))