Nedelja – ali zakaj biti sam

Današnja nedelja je pa skoraj idealna. Takšen mir vlada okoli mene, da se resnično sprašujem ali je kaj narobe. da morda celo pogrešam koga. No, saj veste kaj pravijo hvaljenju dneva pred nočjo. Ravnokar se je namreč iz sosednje sobe oglaisla naša najmlajša. Govoriti sicer še ne zna, pa jo to čisto nič ne ovira pri komuniciranju.

No, po kratki prekinitvi, dolgi sicer le eno vrstico, ker sem vmes s štrudlom nahranil našo ravno prebujeno najmlajšo, lahko nadaljujem.

Zanimivo je, da najdemo kopico nasvetov in navodil, knjig in tečajev, kako se obnašati v družbi. Zelo zelo malo pa je napisano o tem, kako naj se obnašamo ko smo sami. Pa vendar je življenje takrat ko smo sami, tisti lakmusov papir, ki nam pokaže kam pluje naše življenje. Če namreč sami s sabo nismo zadovoljni, se to najbolje pokaže ravno takrat kadar smo sami. Ko padejo kulise, ko se odložijo maske. Ko smo sami s seboj in svojimi mislimi.

V prihodnje torej, ko boste sami, izkoristite ta dragoceni čas. Sodobni čas nas ni prikrajšal le za tolikokrat omenjen čas s prijatelji. Še bolj nas je verjetno prikrajšal za čas, ki je bil namenjen nam samim.