Odstavitev ministra Jureta Lebna

Ne, ministra Lebna mi ni nič žal. Zadeve okoli makete so jasne, pa tudi sicer izvajanje projekta 2. tir na način kot so to delali, ni nekaj, kar bi si želel. Ljudi, ki javna sredstva netransparentno porabljajo za lastno promocijo (stranke SMC) v politiki ne potrebujemo. Na nek način to spominja na župana Jankovića, za katerega je pogosto slišat, da že res, da je marsika “čudno” da pa se je vseeno v Ljubljani marsikaj naredilo. Ali sem prenaiven, če si želim, da se za javna sredstva ne le kaj naredi, ampak da se to naredi tudi transaprentno in gospodarno. Ne, Lebna mi res ni žal.

Ampak, ena ključnih nalog šefa, v tem primeru Šarca je, da da svojim podrejenim priložnost delati, in da jim ob tem tudi nudi ustrezno podporo. No, Leben je ni dobil. Ravno tako ne tudi Prašiček, niti Bandeli. Pa da smo si na jasnem. Tudi nobenega od omenjenih mi ni žal. Ampak vseeno to poraja vprašanje, kakšne kandidate predlaga predsednik vlade za ministre. In ja, vem da jih predlagajo stranke, članice koalicije. Ampak formalno pa je predlagatelj predsednik vlade, in je najbolj odgovoren za delo celotne vlade, zato njegove odgovornosti ne smemo zmanjševati.

Ja, Šarec dobro nastopa. Čeravno njegovo današnje komentiranje ob odstavitvi Lebna (ja ja, sam je ponudil odstop), češ da je delaven, redno poroča, zavzet, da mu je mar za področje … kar samo poraja vprašanje, kakšni so pa potem drugi minister, če je takšen moral odditi??? A ostali pa niso delavni? Niso zavzeti? Ni jim mar??? In ostajajo.

Ob Lebnovi odstavitvi tako ni za odpirat šampanjce ampak je bolj čas za skrb, ali bo ta vlada sploh karkoli naredila. No, saj v resnici ji niti ni treba. Dokler bo gospodarska rast, se ne bo nihče kaj prida pritoževal, ko bo pa tega konec, bo pa krivo zunanje ekonomsko okolje. Počasi pa nam družbeni sistemi razpadajo. Zdravstvo recimo. In šolstvo.

Aja, pa na tej zgodbi se bi tudi SDS lahko kaj naučila. Da je recimo včasih bolje biti tiho. Če bi recimo Lebna interpretirali, bi le ta še vedno bil minister.

In ne, res mi ga ni žal. Je pa sedaj letvico lastnih standardov, postavil še za klin višje. In višje kot bo, težje bo delo. In ne glede na to, da na to vlado ne gledam ravno z naklonjenostjo, si vseeno želim, da se v naši državi naredi tudi kaj koristnega. Sicer bomo pač nazadovali. Tega si pa verjetno ne želi nihče.