Kompleksnost vprašanja stenic

Jasno, iz tega se lahko delamo norca.

Ni pa to čisto upravičeno. Verjetno je težava nedotakljivost prostora, ker, če so problem stenice v kakšnem stanovanjskem bloku, je to potrebno zagrabiti kot celoto. Postelje ljudi, so pa še en korak bolj zasebne kot stanovanje samo, in tukaj dejansko lahko pride do težkih vprašanj.

Ampak, če je problem eskaliral do te točke, da se je morala vplesti Varuhinja človekovih pravic, potem je to jasen signal, da nekdo svojega dela ne zna, ne more ali noče opraviti. Ampak iz sporočila vlade je razvidno še več. Da je Varuhinja intervenirala vsaj 2x. Se pravi se problem pojavlja že precej dolgo, in, če je vse kar je vlada spravila skupaj to, kar je napisano v sporočilu za javnost, potem je čisto upravičeno, da se iz njih delamo norca.

In ja, morda ne bi škodilo, da vlada malce popravi tudi svoj PR. Če bi svojemu stavku dodali še enostavnčno obrazložitev, zakaj je ta problem kompleksen, bi bilo marsikomu precej bolj jasno. Stenice bi sicer še vedno skakale po postelji, morda pa bi kdo bolje razumel težko borbo, ki jo ministrica za zdravje bije za vse nas. V skupno dobro. Čas bi bilo, da se ji za to garaško delo ustrezno zahvalimo.