Komentiranje in spam….

Pred časom sem izklopil komentiranje na blogu, ter ga pozabil nazaj vklopiti. No, to ni bilo, ker bise bal drugega mnenja, čeravno si vedno pridržujem pravico, da pač koga ne poslušam ali berem, če mi tako ustreza. Razlog je bil v tem, da akismet anti spam ni deloval in sem v par minutah dobil precej spama. Da se ne bi cel dan ukvarjal z brisanjem, sem komentiranje enostavno izklopil …. inpozabil vklopiti nazaj.

Včeraj sem vklopil nazaj. In glej ga zlomka, vmes so se spamerji naučili nekaj novega. In spet prihaja spam. Tako da sem sedaj poiskusno vklopil opcijo “Comment author must have a previously approved comment”.

Zdej, če pa ima kdo veselje, se namesto mene boriti z tem, pa naj se javi. Če je zaupanja vreden, mu bom dal možnost moderiranja sporočil, pa bo lahko ročno spam risal ven, če se mu da. Ali pa, če mi predlagate kakšen boljši anti spam plug in ali kakšno podobno rešitev. Pa prosim kakšno, s katero imate dobre izkušnje, ker search na wordpress pluginih znam tudi sam narediti. Sam tam se jebada šele začne, ker po izkušnjah je potem le en od 10 vreden vloženega truda.