Sreča ali ne – ko ti ukradejo denarnico

Včeraj so mi v lokalu (Pizzerija Foculus) sunili denarnico. Iz notranjega žepa v jakni obešeni na stojalu, ki sem jo imel na očeh. Seveda, če sedaj pomislim, sem dejansko izzival. Ampak še sedaj se spomnim, kako sem se v trenutu obešanja prepričal, da ni nič nevarno pustiti denarnico notri, saj nihče ne ve, da jo imam notri, niti tega nihče ne pričakuje, saj kdo bi pa bil tolk neumen da bi puščal denarnico kar tako. No, jaz sem bil tolk “pameten”, nekdo pa tolk neumen, da je pač probal, in jo odnesel.

Na mojo smolo, sem imel notri precej več denarja kot ponavadi. Skoraj 200 EUR. Ponavadi pa imam maksimalno 50. Ali pa je bila to sreča, ker še par ur prej, sem imel pa še 3x več (po sklopu nekih čudnih okoliščin je tako pač naneslo), pa sem večino zapravil v Ikei, kjer mi (sedaj se kaže to kot srečen dogodek) plačila z kreditno kartico niso sprejeli.

Pa še novo vinjeto sem imel v denarnici. Pred par urami, pa sem jo na srečo med vožno v Ikeo lepo nalimal na njeno mesto. Sreča, sicer bi dolgoprstnemu srečnežu prihranil tudi ta strošek.

Na Bankartu sem kar uspešno opravil. Dve kartici blokiral, za dve so mi pa povedali številke, kjer sem blokiral še tisti dve. Pri tolikšnem številu kartic, si je seveda PINe težko zapomniti, tako da sem jih imel zapisane kar zraven kartic (*). Ampak kakor kaže je bil lopov toliko navdušen nad izplenom, da se mu niti na bankomat ni dalo. Čeravno to morda sploh ne bi bilo slabo, ker ko bi videl moje stanje na računu, bi se mu morda zasmilil, in bi mi vse skuapj prinesel nazaj :-)))

V nadaljevanju pivskega phoda, se je seveda izoblikovalo še par idej in vprašanj. Ali je recimo potrebn preklicati tudi osebno izkaznico. Morda zdravstveno. Pa vozniško? In kaj narediti z vizitkami? Ali je treba tudi te preklicati? Svoje, in tiste ki si jih od koga dobil? Seveda je pa vse to bil že bolj plod znanega efekta alkoholnih substanc, ki dokazano blagodejno vplivajo na možganske sposobnosti, kar povzroči porajanje raznoraznih idej.

Srečnemu lopovi želim prijeten Božič in Srečno novo leto. Saj res ni tako zelo pomembno kdo ta denar zapravi.