Make disk image

Želel sem spominsko kartico telefona (Nokia 6110 navigator) zarhivirati, pa da dobim nazaj kasneje isto stanje. Enostavno zato, ker imam lahko na kartici hkrati le zemljevid za Nokia Maps za celo Francijo, ne pa še Španije in Portugalske zraven (ni se mi pa dalo izbirati katera mesta kje bi rad imel). Vmes, ko bi rad zamenjal, pa enostavno ni interneta. Zato sem računal da naredim backup, pa kasneje po potrebi restore enega ali drugega, kar pač rabim.

In naredim image. Pobrišem kartico, in želim narediti restore. In mi začne jamrati da disk image ni ok. Da mora za restore biti najprej scaniran. ???? What the fuck this mean? In ali bi moral kako drugače narediti image diska? Sux! A sem sedaj izgubil celo Francijo??? Probam še ročno. Se pravi mountam disk image, nato pa skopiram kot filete. In na srečo Nokia maps deluje. In ima Francijo.

No, sedaj sem pa našel še eno opcijo v Disc Utilityju, v menuju Images se nahaja Scan image for restore. In to se je izvedlo lepo. Upam, da bo naslednjič tudi restore se zgodil ok.

Jup, naprednejše zadeve tudi pod Macom niso preveč enostavne. Pa tako lepo bi lahko pri festoru ponudil “Should I make scan for this image now?”