Praznik ovc v Postonjski jami

Glede na čredo, ki se je zbrala v Postonjski jami, na brezplačen ogled jame in predvsem artističnega cirkusa, v organizaciji zavarovalnice KD življenje, je težko dati primernejši naslov. Tega nisem zajel na slikah :-)).

Bilo nas je veliko. Ampak se je v bistvu pokazalo, da ni bila Postonjska jama zastonj nekoč turistično najbolj obiskan biser ne Slovenije, temveč Jugoslavije. Infrastruktra (vlakci) je namreč dokaj dobro poservisiral to množico ljudi, ravno tako pa tudi velika dvorana. Se pa je pokazal, da je bil poudarek na kvantiteti in ne kvaliteti. Tako da praktično ni bilo nobenih razlag, nobenega vodenja, le hitra hoja do konca, kjer nas je baje čakal artistični crkus.

Artistični cirkus. Lepo ime za neposrečeno režijo s cirkuškim direktorjem. In parimi artisti, ki so kar dobro obvladali hojo po vrvi, ali ples na trakovih. Žal pa je bilo vse nekako podrejeno času. Tokrat za razliko od ogleda jame, ne da se konča čim prej, ampak da nategnejo trajanje kolikor se da dolgo. Kot bi imeli točk za 10 minut, pa se jih trudijo raztegniti na pol ure.

Nazaj pa spet drenjanje na vlakec.



Za čakajoče in izstopajoče pa so pred vhodom v jamo poskrbeli z raznimi izvajalci klovn, Romana Kranjčan in presežek dneva – FOXY TEANS. Presežek zato, ker so za eno pesem iz publike pobrale enega mozoljastega najstnika, ki jo potem popolnoma resno skupa z njimi pel, z. bolje rečeno, krulil tisto pesem. Človek se nedvomno vpraša, ali je bil morda to dejansko največji trenutek njegovega v bistvu komaj začetega življenja. Pa že je osvojil oder , publiko in foxyce.

KD življenje je seveda ta dogodek izkoristila za lastno promocijo. Pa verjento so zbrali na kup vse svoje zastopnike, da so potem tam okoli ordinirali. Ampak po mojem občutku je več ljudi stalo v vrsti za zastonj sladkorno peno, kot pa njihove zavarovalne produkte. Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi. Pa ne me narobe razumet. Verjetno so njihovi produkti dejansko čisto ok. Sploh za tiste, ki so na finančnem področju bolj bosi.

So pa z takšnim večjim praznikom nedvomno pokazali, kam usmerjajo svojo ponudbo.