SFTP blues

Ker mi dreamweaverjem se ne uspe direkt povezati na en developmen server, tudi če grem preko tunnelov (težave za sedaj še ne bom napisal, ker je pica v igri :-)))), sem iskal eno podobno varinato kot je sftpdrive. Obstaja kar nekja sftp clientov, ki ti omogočajo kopiranje, premeščanje, ipd…. filetov med sftp driveom in lokalno. Ampak to ni ok za DW. On potrebuje mountan drive.

In sem nekako izvohal macfuse + sshfs, vse zinštairal, nekako pa ni nič delovalo. V bistvu niti nič pametnega ni javilo. Kakšen error, ali kaj podobnega. Vse se je obnašalo kot da dela, pa nič. Ali pa kot se je kasneje izkazalo, nisem prav gledal.

No potem sem dal gor še macfusion, ta revež pa niti zalaufati ni hotel. Pa sem kar obupal. In zvečer ne vem točno zakaj restartal maca. Zjutraj pa vidim zgoraj v menujski vrstici eno novo ikonico. macfusion. OOOOOOOOOO se je zbudil. Ali torej tudi Mac potrebuje restart po inštalacijah? Kakorkoli, tam sem potem nastavil server, in zadeva se je povezala. In v finderju mi je pokazal vsebino drivea iz serverja.

Grem v DW in tega ne najdem. Grem v shell, in tudi tam ne najdem. Pišuka. Kje je. No, končno sem ga našel na /Volumes. Sam pač nisem še tolk domać z macom da bi iz prve pogledal kam je treba. Čeprav vsega tudi nisem kriv. Ker pod devices v finderju ga ni. Okno od finderja, ki ga odpre macfusion, pa na istem nivoju vsebuje harddisk, en mountan dwg, network in tale sftp drive. Če pa pogledam ls -l /Volumes pa mi izpiše le harddisk, dwg in sftp drive, ne pa networka. Tako, da malce zmede je tukaj.

Kakorkoli zadeva sedaj deluje, in z DWjem normalno dostopam. Sedaj moram samo še videti, kako je z zanesljivostjo in hitrostjo. Ves ko sem to pisal je DW našel 2500 HTML in 15200 ostalih datotek, pa še ni končal :-)))