Izbira fotoaparata

Pred novim letom sem na servisu izvedel, da bi bilo popravilo mojega Canona IS3 predrago. Doživel je namrež izlitje baterije, malenkostno, sicer je še delal, ampak baterije zelo hitro kuril. No, popravljati se ga ni splačalo.

Zato sem kupil novega Pentax Optio M40, pri čemer sem sledil enemu glavnih ciljev – želim imeti fotoaparat za v žep. Cannon je bil kar malce prevelik. Ampak je že tako, da vsega ne moreš imeti. In tale Pentax je obupno zanič snemal zvok. In potem ga je hčerka spustila na tla, padel je na objektiv, in ….

No, sedaj kupujem spet novega. Zaenkrat je zmagovalec Panasonic LUMIX DMC-FX55. Sicer je bil glavni konkurent Sony Cyber-shot DSC-W90. Vendar je pretehtal predvsem objektiv, ker tale Panasonicov lumix ima dokaj širokokotnega. 28mm vs. 35mm. Ima pa Sony optično iskalo, lumix pa bolj standardno spominsko kartico.

Se bom pustil prepričati še prodajalcu :-))

So pa te spletne trgovine dokaj v qrcu. Težko jeprimerjat in izbirat po nekih svojih kriterijih. Za mene so ključni debelina, širokokotnost, video sposobnosti,…