Danes je pomemben dan…

…ne zato, ker je Božič, ampak enostavno zato, ker je K. osvojila delo z miško in računalnikom. Enako kot pri N. je za to zaslužna ena lepa igrica o telebajskih na www.bbc.com, in sicer Animal parade. Je dovolj enostavna, da otrok razume kako jo igrati in lepo narejena, da ima dovolj motivacije.

Morda bi kdo malce problematiziral da otroka pri 3 letih posediš za računalnik. Po moje je vseeno bolje računalnik kot televizija. In morda bolje danes računalnik, da mu potem to ne bo nič posebnega, in ne bo recimo pri 14ih cele dneve sedela za njim. Če bodo čez 10 let sploh še obstajali računalniki :-))

Bom pa sedaj obema poiskušal najti primerne igrice. Poučne. Res ne vidim nič slabega v tem, če otrok skozi recimo iskanje ovc po ekranu krepi sposobnosti opazovanja in koncentracije. In logike. To povzroči to. Premakneš miško, in se premakne kurzor.

Računalnik je orodje, in res ne vem zakaj bi bili otroci prikrajšani :-)))

Že tako so prikrajšani zaradi “napredka”. Sam sem imel na prvem PCju tolk malo programov, da je bilo logično da grem programirat. In sem spoznaval interupte in računalnik na najnižjem nivoju. In pisal virus, ki bo šel v en sektor na disku, se pravi 512B velik. Tega danes skorajda več ni. Danes je maksimum programiranja HTML. Ki je kao programiranje.

Sicer pa čestitke R. in B. za njunega prvega otroka. Na Božični dan.