Dobeno in data recovery

Ok, Dobeno, nič posebnega, pa še malce kosovnega materiala na kup znest, da ga odo odpeljali.

Prava avantura je pa sledila nato. Pred dnevi sem zamenjal domač računalnik. Disk iz starega z podatki preselil na drugo mašino (domač server), prejšnji njegov disk pa med kosovne odpadke. Ta podatek bo še zanimiv :-)) No, in danes je prišlo na vrsto vspostavljanje MS moneya nazaj. Družinske finance vodiva že vrsto let. Od leta 1998. Skozi par verzij MS Moneya, vmes sem eno celo kupil :-)) In po večdnevnem kopiranju iz prejšnjega diska, ki je sedaj na serverju, na aktualno domačo mašino opazim da mape z money podatki ni. Enostavno je ni. Niti na izvornem disku, niti na novi mašini, kamor sem vse skopiral. Sux!

Ok, imamo backup. Natančneje, imeli smo ga. Imel sem sistem, da se je iz mašine backup izvrševal na server. Ja seveda na tisti disk, ki je šel med kosovne odpadke. Zakaj je šel? Jah, ker backupa ne rabim, saj se je na original disku vse lepo ohranilo. Jup, backup disk dati med kosovne odpatke je zares pogumno dejanje!

In ker je sreča na strani pogumnih, se obrnem na mozy.com. To je en lep servis za backapiranje preko interneta. No, pa se povežemo. Celo username in geslo mi prime. In jeba. Ni *.mny fileta. Hm, med vso množico map, ki jih backapiram pa c:\my documents\all users\document\ ni. No, tukaj so money fileti, če želimo da jih več userjev ažurira.

Vredu. *.mny. Dejmo poiskat po diskih, morda je pa kje drugje. Ni sreče.

Atena, boginja modrosti, mi navdihne še eno idejo. Dejmo pognati getdataback. Poglejmo če kaj najde. Ok, zadeva traja blizu dveh ur. In ja, obstaja all users/documens. In notry mm.mny. Spremenjen 9.10.2006. Prečrtan. Dolžina 0. &#”%%”(#%(#”.

Vredu. Morda se pa kakšen star backup kje nahaja. Search *.zip. Ups. Na upload diru se nahaja Backup-aidan-20061009.zip. Se pravi točno na datum, ko je bil baje mm.mny na zadnje ažuriran. Ne moreš verjet. Zadnji backup ni šel na server, kjer bi končal na kosovnem odpadu. No, šel pa ni, ker sem ravno takrat moj wireless network spremenil. Tako da je sedaj dostopen vsem v Trzinu. In sem moral spremeniti razne anstavitve, in s tem očitno pokvaril backup. Neumen kmet ima najdebelejši krompir, računalničar pa backup. Več kot 50MB ga je. Ima da je notri tudi mm.mny. Tokrat so na vrsti staroslovanski bogovi. Vesna ipd… In uslišali so me. Notri je dejansko moj file. Heureka!!!!

Pa ga odprimo z programom. &%$//#%$#)(#/%) ne dela! NE DELA!!! Nekja jamra okoli kompatibilnosti. Pa atributov. Pa pravic. Jebemu. Hm. Probajmo tistega starega 2 leti, ki sem ga vmes našel. Dela. DELA! In money ponuja da si upgradea verzijo programa. No pa dej. Morda je to krivo. In res, ko si je downlodal spremembe, si jih inštaliral, je moj mm.mny lepo odprl. In notri so podatki. Vsi. Zmaga.

In ko zaprem money, mi lepo ponudi backup na c:\marko\money_xxxxx Hm. Morda je pa tam bil vedno backup file. Pogledam na dir, in res je tam. Pogledam na mozy in tudi tam je. In ga do sedaj nisem našel, ker sem vedno iskal *.mny ali mm.*. Backup fiel pa brez končnice in brez mm.

Ok. Še enkrat več smo dobili dokaz, da je računalnik zelo zelo koristno orodje za compeltely waste of time.