Strasti se poslavljajo, risanke se vračajo v stari termin

RTV Slovenija je ob novo nastali finančni situaciji v zavodu sprejela odločitev, da iz programske ponudbe umakne dnevno nadaljevanko Strasti in hkrati vrne risanko v stari termin pred Dnevnikom.

Razlog za to odločitev je predvsem ekonomske narave. Ker država ni uresničila obljube o povišanju RTV-prispevka niti izplačala že zagotovljenega denarja za plače zaposlenim, je bilo potrebno tem okoliščinam prilagoditi tudi poslovno politiko, žal, v smeri krčenja programskih vsebin, posebej manj vitalnih oziroma tistih, ki niso upravičile vseh pričakovanj.

Ok, kaj lahko preberemo med vrsticami. S povišanim RTV prispevkom bi naša predraga javna TV, financirala Strasti. Hm. HM!

POP TV je pa iz podobnih razlogov odpovedala resničnostni show BigBrother.

Vem da bi marsikdo rad to dvoje primerjal med sabo in ugotavljal katera od teh dveh odpovedi je boljši stranki efekt recesije. Ampak to dvoje primerjati je čisto mim. Komercialna TV naj vrti, kar ji pač paše oz. kar ji prinaša profit. Javna TV pa naj ima program, ki ga vsaj kdo gleda, če že ne more imeti takšnega, ki ne bi poneumljal. Sedaj v času recesije bi lahko recimo začeli vrteti kakšne poučne dokumentarce, recimo Wheel dealers ali How its maid. Morda se pa komu utrne kakšna ideja, kaj bi počel, če izgubi službo.

PS: Le kako pi izgledal PR, če risank ne bi premaknili? Verjetno vse skupaj ne bi sploh nikogar brigalo :-)