Popravljanje MACa :-(

Ok, kupil nov disk, in čisto po naključju je na las enak tistemu original v MACu. Čudna so pota gospodova. In sedaj je MAC že inštaliran.

Original disk sem prestavil v USB ohišje, in deluje. En program mi je že našel kopico datotek, bom pa poiskušal poiskati še kakšnega boljšega. Ideje?

Mozy.com mi je po cirka 20 urah pripravil za download 83 dmg datotek. Ki jih sedaj downlodam. Kaj se skriva v tem arhivu in kako bom to skupaj zložil, pa bom videl ko dobim vse dol. Bo trajalo še par ur.

Inštaliral pa sem že Firefox, VmWare fusion, Terminal server client,…. MACovi updatei se še prenašajo,…

3 Responses to “Popravljanje MACa :-(”

  1. ne razumem, čemu nisi restoral system in si šel kupovat novi disk, če je star delujoč? kateri je ta famozni program, ki ti je našel datoteke?

  2. Ni mi čisto jasno, ali sem kaj zajebal ali ne. Ko sem šel v recover in restore, ni na disku našel nobene napake. In v shellu sem v bistvu videl datoteke. Ampak potem je nekaj jamral da bi rabil drugačni particijsko shemo, da bi lahko inštaliral. In ko sem to spremenil, sem jasno še dodatno izgubil particijo. Potem sem raje vrgel disk ven, pa novega not, pa postavil na novo. Starega v USB ohišje, pa se bom po dopustu z njim zezal.

    Kateri program sedaj najde filete ne vem na pamet. Bom napisal, ko ga spet zalaufam. Je pa za PC+WINdowse.

  3. [...] ohranjen. Star leto in 3 mesece. Ohišje menjano šele 1x. Disk crknil šele [...]