Vožnja in vozniki

Avtomatski menjalnik rules. skoraj toliko kot ceste. Ki so široke, ponavadi vsaj dvopasovnice. Večje ceste pa pač več pasov. Dokaj dobro označeno, in ko veš kam bi šel, ponavadi ni problema. Včasih sicer malce zalutaš, ampak imajo ponavadi vedno še neke potke za zgrešene :-)))

Vozniki pa zelo ok. se pozna da prevozijo precej več kot pri nas, in jim je vožna res zato da nekam pridejo, ne pa da zdravijo svoje komplekse. čeravno bi glede na število VELIKIH avtomobilov lahko sklepal ravno kontra. Ampak nekje sem prebral, da je dežela oboroženih ljudi, dežela vljudnih ljudi. In to velja tudi za voznike. Verjento tudi zato, ker kdaj pa kdaj vseeno kakšen račun poravnajo z orožjem. Pa malce so živčni, če se želiš vriniti. Skratka, če lepo menjaš pas je vse ok. Če pa izsiljuješ, recimo da si malce potegnil naprej, ker se ti ne da čakati, pa se potem želiš vriniti, bodo pa tudi malce živčni. Kar je v bistvu čist ok.

Pa pasovi so večinoma ločeni ne le z črtami ampak tudi kobinskimi bunkicami, da malce ropota, če zapelješ gor.

In pa raznorazna nivojska križišča. Tolk enih nadvozov, podvozov, privozov, odvozov, …. 4 ali 5 naivojev… pa vse lepo poteka. krasno.

Poteka pa promet zelo tekoče. In včasih se kar mimogrede znajdeš čisto sam, minutko prej pa polna cesta. Sam na 6 pasovnici med stolpnicami, je pa približno tolk grozljivo, kot ko si sam med dvema kamijonoma v mičkenem avtomobilčku. Sem se vedno vprašal, če sem morda spregledal kakšen znak, in bo pač sedaj konec veselja, ker se bo cesta pač končala sredi nedokončanega viadukta.