Kandidiram za evropskega poslanca

[youtube m0df7bsSpBQ]

V aktivno politiko sem vstopil pred malce več kot enim letom. Do tedaj sem ves čas delal v gospodarstvu in glede na to, moram priznati, da sem bil kar sam presenečen, kako hitro sem se tej spremembi privadil. Morda ravno zato, ker sem videl, koliko je potrebno narediti, da bi to državo normalizirali. Se pa pogled od zunaj hudo razlikuje od pogleda od znotraj. To opisovati pa je več ali manj jalovo početje, ker to je potrebno spoznati v živo. Zato vsem predlagam, da kontaktirajte občasno kakšnega politika, poslanca, se zmenite za kavo, čaj ali pivo, in se pogovorite. Lahko tudi mene :-)))

Zakaj kandidiram?

Ne pristajam na tezo, da se ne da nič narediti. Da se. In Evropa ima zelo močan vpliv tudi na Slovenijo. In ni mi vseeno, kakšne rešitve se bodo sprejemale v evropskem parlamentu. Dejstvo je, da moramo za domače zadeve poskrbeti sami doma ampak tukaj gre predvsem za operativno delo. Večina bolj strateških premikov pa se dogaja na evropski ravni. Zato je pomembno, da imamo tudi tam naše predstavnike, ki jih ne bo strah zastaviti zoprna vprašanja in odpreti tabu teme.

Drugi del pa je povezan z prenosom evropske prakse domov. Tukaj je realnost takšna, da do pričetka predvolilne kampanje, naših evropskih poslancev praktično ni bilo. Če seveda odštejemo afero Thaler, ki nas je spomnila, da pa res imamo neke poslance tam daleč. Sam lahko zatrdim, da bom deloval drugače.