Entries Tagged as 'TV'

Pop non stop in antimonopolni proces

Prejšnji teden je urad vlade za konkurenco obiskal Pro plus (POP TV, Kanal A, Pop brio). Pop naj bi baje zlorabil monopolni položaj na trgu. Kot po naključju pa je Pro plus objavil, da z jesenjo pričenja oddajati 6 novih programov (filmi, za otroke, zabavne serije, šport,…), ki ne bodo zastonj, temveč plačljivi – slabih 12 EUR na mesec. Kar znaša toliko, kot sicer znaša RTV prispevek, ki pa je obvezen.

Jup. Konkurenca se je zbala novih kanalov, in očitno več kot tožarjenje ne zmorejo. Žalostno.

Res, da ima Pro plus s svojimi kanali izjemno gledanost, pa vseeno na tem trgu težko govorimo o monopolu. Sam imam na TVju dostopnih več kot 100 TV kanalov, vseh zvrsti. Na informacijskem področju pa dodatno konkurenco ustvarjajo tudi novejši mediji.

[Read more →]

HD TV in fuzbal

Pred svetovnim prvenstvom, kjer je Slovenija že premagala Alžirijo z 1:0 in tako zabeležila prvo zmago na svetovni prvenstvih, sem nabavil HD vmesnik za T-2 IP TV. Televizijo, ki podpira Full HD sem imel že pred tem, ampak brez set top boxa, ki omogoča HD, je to pomenilo zgolj večje piksle, ne pa več le teh. Ok, razan, kadar sem gledal kaj preko računalnika.

Kakšen format dejansko dobim preko na RTV SLO HD preko  T-2 IP TV ne vem – connectslo je twitnil tole: fullHD 16:9, 1920×1080@ 25fps, 10Mbps AVC / stereo 192kbps mpg-layer2 (delay za SD-SLO2: 4s). Bom preveril ob naslednji tekmi.

[Read more →]

Slovenija ima talent

Po seriji bolj in manj bizarnih Slovenski resničnostnih šovov prihaja na TV ekrane, še prej pa v dvorane blizu vas nov resničnostni šov: Slovenija ima talent!

BritainsGotTalentlogo

Spomnimo se dosedanjih šovov: Sanjska ženska, Sanjski moški, Državnozborske volitve, BAR in BAR2, Volitve v EU parlament, BigBrother 1 in 2, Referendum o oploditvi samskih žensk, Kmetija 1 in 2 ter nazadnje prenos iz parlamenta pardon Kmetija slavnih.

Ok, spustil sem Popstars. Enostavno zato, ker je podoben temu, kar prihaja. Je pa ena pomembna razlika, ki jo bom pojasnil proti koncu.

[Read more →]