Predsednica Romana Tomc

Sem kar dolgo razmišljal, ali naj se javno izjasnim okoli predsedniških kandidatov.

Moja izbira je Romana Tomc.

V bistvu je kandidatka, ki jo osebno tudi najbolje poznam. V parlamentu sva nekajkrat govorila osebno, sicer si pa tudi skozi redno delo ustvariš mnenje o človeku. In moje mnenje o njej je pozitivno. Ne glede na klasičen SDSovski odnos, po katerem se zelo rezervirano obnašajo do drugih, sploh tistih iz drugega dela političnega spektra, mi je Romana dala tudi kakšen dober nasvet glede nastopanja.

Nenazadnje sem par dni preživel skupaj z njo, na parlamentarnem odobru v Litvi, in sem imel priliko jo spoznati tudi malce drugače. Tretjega, ki je bil zraven, ne bom omenjal, ker bi se vam zasmislil :-))

Kot podpredsednica DZ je svoje delo opravljala dobro. Kar recimo ne morem oceniti za neko drugi podpredsednico, ki si je za moj okus v govoru na eni od proslav privoščila absolutno preveč in lahko rečem, da je že mejilo na žalitev. No, Romana me je enkrat, kot predsedujoča, tudi grobo prekinila. Upravičeno. In sem se opravičil.

Skratka, moja izbira je na osnovi osebne izkušnje, njenega dela in njene osebnosti.

Zavedam se, da marsikdo svet ocenjuje preko merske enote “Janez Janša” in tako bodo ocenjevali tudi mojo izbiro. Smilijo se mi.

Na prejšnjih volitvah sem volil Boruta Pahorja. Ni mi žal. Podprl ga bi tudi na teh volitvah, če ne bi poznal Romane. Podprl ga bom tudi v drugem krogu, razen, če bo nasproti njemu moja prva izbira.