Zimske radosti

Glede na poročila iz ostalih koncev Slovenije, smo jo pri nas zelo dobro odnesli. Elektrike nam je zmanjkalo le za cirka dve uri, ledeni dež je sicer okoval drevesa, ampak naše jablane, sliva in češnja izgledajo, da bodo prenesla to dodatno težo. Sem se pa danes odpravil malce v gozd pogledat, kaj se je zgodilo tam, in prizor je milo rečeno žalosten.

Kar veliko dreves ni preživelo. Res pa je, da se je to v zgodovini tega gozda že velikokrat zgodilo, in bodo pač pognala nova. Na nek način gre za naravno evolucijo. Močnejši preživi. Kruto a resnično.

Je pa zanimivo to tudi v luči zadnjih debat povezanih z prepovedjo vožnje z MTB. No, resnici na ljubo, je v medijih precej odmevalo, čeprav zadnji predlogi kažejo, da nič takšnega niti mišljeno ni bilo. No, nekateri bodo rekli, da ne bo, ker se je pač javnost dvignila. Te slike so v glavnem iz utrjene poti, kjer poleti pogosto kolesarim. In žalostno ugotavljam, da to poletje verjetno ne bom, pa ne zaradi morebitne Židanove prepovedi, ampak zato, ker je pot zaradi padlih dreves neprehodna, prevozna pa verjetno ne bo še kar nekaj časa.

Sicer pa nisem prišel do Dobena. Po 45 minutah sem se obrnil, ker je začelo kar močno pokati. Saj verjentost, da ti kakšna lepa špica pade na glavo, niti ni prav visoka, prav prijetno pa v takšnem hoditi tudi ni.