Debata in odločitev

Sedaj, ko me je že par medijev omenilo kot potencialnega nadomestnega poslanca, po tem ko g. Gregor Virant postane minister v vladi pod vodstvom Alenke Bratušek, je nekako že čas da se odločim, ali to funkcijo sprejmem. Ne, nikakor nimam problema odločiti se. Ravno nasprotno. Ampak ko vse kaže le v eno smer, se mi samodejno prižgejo rdeče lučke za previdnost. Odločitve so zelo redko enostavne in enosmerne. In, če izgleda odločitev enostavna, zelo verjetno česa ne veš.

Pogovoril sem se tudi z dvema našima poslankama, in ne glede na oceno, da je dela res veliko, se lahko le veselim sodelovanja z njimi. Krasne punce so. Moški del moram pa še spoznati.

In pa jasno. Z pomisleki okoli vstopa v politiko sem opravil že pred samim vstopom. Ali je bilo takrat, ko smo v Delu objavili veliki oglas, ki je nasprotoval takratnim spremembam zakona o trgu vrednostnih papirjev, ali kasneje, ko sem po zakonu o informacijah javnega značaja zahteval dostop do tajne strategije stanovanjskega sklada ali pa pač z kandidaturo za poslanca državnega zbora na zadnjih volitvah, niti ni važno. Lahko omenim še en pogovor v DZ z gospodom Cviklom (se mi zdi) na temo pokrajin, pa recimo akcijo okoli zavajanja s strani NLBja, kjer mi je prisluhnil tržni inšpektor.

Pa vendarle, časi niso enostavni. Tega se zaveda mnogo kandidatov za finančnega ministra, ki so mandatarki dali košarico. Dejanje razuma ali pomanjkanje poguma? In to v okolju, kjer je najpomembnejše ali si Janšev ali anti-Janšev. In da smo si na jasnem. Ali si Janšev ali ne, je izgleda še precej bolj kot na “desnici” pomembno na “levici”. Precej žalostno izhodišče.

Zato bom zelo vesel morebitnih vaših mnenj. Nenazadnje je ena od osnovnih nalog politika, da posluša in sliši, ne da je poslušen. Odločitev, tako ta, kot vse nadaljne, je tako ali tako moja. Tega bremena mi nihče ne more odvzeti, niti bi mu pustil. Zato vas prosim, da svoje pomisleke (razlogov ZA imam že sam dovolj :-)) vpišete kot komentar. Podpisani bodo imeli večjo težo. Komentiral vmes pa ne bom. Morda po zaključku.