Moj prvi triatlon

Glavna motivacija za mojo prvo udeležbo na triatlonu je bila nenavadna, da ne rečem ne športna. Belokranjski optimisti – za katere sem nastopil, so namreč obljubljali odojka, za to se pa splača preplavati 200m, prekolesariti 10km in preteči 4km. No, povabil me je v bistvu sošolec iz srednje šole, in ker sem pač belokranjec, 5. belokranjskega triatlona, pač ni šlo zamuditi, čeravno sicer nisem prav velik navdušenec nad množičnimi športnimi prireditvami.

Triatlon sam so oglaševali kot “za vsakogar”. Se pravi rekreativna prireditev. Na kateri nastopajo sicer tudi registrirani triatlon tekmovalci, pa tudi za neko policijsko prvenstvo ipd… Tako da gre za toliko rekreativno prireditev kot recimo Maraton Franja, no morda malce manj. Kar pomeni, da je cirka 1/3 udeležencev imelo prave triatlonske drese najmanj 2/3 pa je kolesarilo na specialkah. No, preostali pa smo bili verjento res rekreativci :-)))

Kolpa je bila zaradi sušnega obdobja kar topla pa tudi usrana. Sploh, ko nas seje cirka 200 spravilo na štart in smo iz dna dvignili vse usedline, ki jih je tok ravno toliko odnesel naprej, da smo potem ves čas plavali po tej brozgi. Gužva pri plavanju je sicer bila, ampak več kot par udarcev soplavalcev pa tudi ni bilo. Nič posebnega torej.

Iz vode smo se povzpeli po kakšnih 10-20 stopnicah, kar je ravno prav, da zamenjaš način gibanja, nato pa na obuvanje in na bicikel. Sama trasa je šla malce gor in dol, ne preveč, pa vendarle dovolj, da se ni dalo ravno odpočit. Glavne ceste sicer niso zaprli, so pa jo občasno zapirali, tako da z avtomobili ni bilo problemov.

Tek pa je potekal po bližnjih poljskih poteh, na katere je bilo pa potrebno preteči po njivi. Podlaga, ki je nisem vajen, in sem imel na začetku, še posebej zaradi predhodnjega plavanja in kolesarjenja, malce problemov. Ampak sem odlaufal, v svojem tempu pač.

Garmin je sicer pokazal nekako naslednje:

Plavanje: 180 metrov / 4:43
Prva menjava: 2:32
Kolesarjenje: 9.63 km / 23:13
Druga menjava: 51 sec
Tek: 3.24 km / 22:13

Skupaj torej: 53:40

Tako, da izgleda organizator malce pretirava pri dolžinah poti, da potem zgledajo časi boljši, kot so v resnici :-))) Najhitrejši je sicer rabil 31:20.

Sam sem po pričakovanjih zaključil med zadnjimi, čeravno zadnji ravno nisem bil. Tekel sem res počasi, sploh takoj po menjavi, poznala pa se je tudi podlaga. Da mojih kil niti ne omenjam :-)))

Vsekakor lepa izkušnja. Lahko, da bo to postal moj tradicionalni triatlon. Pa da bom še kar nekaj časa v fazi izboljševanja svojih izidov.

PS: Posebna zahvala K. in N., staršema in vsem gledalcem, ki so res vneto spodbujali mene in vse tekmujoče.