Nočno smučanje – največ za vaš denar na Starem Vrhu

No, v bistvu je to malce poenostavljen zaključek, ker sem letos nočno smučal le na dveh lokacijah, v Kranjski gori in Starem Vrhu. Pa še to sem bil v Kranjski gori 7x in na Starem vrhu le 1x. Ampak vso smučanje vestno beležim z mojo Garmin uro, in tako lahko primerjam, koliko sem presmučal. Seveda navedeni kilometri vključujejo tudi kilometre na samih napravah, ko so ponavadi manjši od presmučanih, časovno pa verjetno potratnejši. Zaradi vijuganja po progi, pa je tudi vprašanje, koliko doda kilometrov tudi samo GPS merjenje, ki pač meritve izvede včasih na skrajnih robovih proge, včasih pa kje vmes.

No, ampak za primerjavo so te podatki čisto ok, saj je vedno merjeno na enak način.

V Kranjski gori za nočno smučanje od 19:00 – 22:00 (razen v ponedeljek) včasih obratuje sedežnica Kekec, včasih pa Dolenčev rut. Katera bo delovala, lepo objavijo na internetu. No, včasih pa tudi obe, letos sem tako naletel 4x na Kekca, 1x na Dolenčev rut in 2x da sta delovala oba. In ko je obratoval Kekec sem presmučal malce več kot 30 km (do 35km), ko pa je obratoval Dolenčev rut, pa malce več kot 45 km. Del gre verjento na račun hitrejše sedežnice, del pa tudi na račun daljše proge in s tem manj menjav. Gužva pa ponavadi ne odstopa prav veliko.

Na Starem vrhu pa sem jih včeraj naredil skoraj 53. Tudi tam poteka nočno smučanje od 19:00 do 22:00. Nočna na obeh smučiščih stane enako in sicer 20 EUR.

Za primerjavo. Lani sem v Obertaurnu čez dan presmučal malce več kot 97 km. V več kot 6 urah. Kar je nekako primerljivo po kilometrini z nočno smuko v KG, ko laufa Dolenčev rut.

Seveda pa nista cena in količina prevoženega edina kriterija. Ljubitelji šprintanja bodo izbrali Kekca, Stari vrh pa ima malce daljšo progo, tako da mene na koncu že kar peče. Dolenčev rut pa je nekje vmes :-))) Sam imam iz Trzina do obeh cirka uro vožnje, res pa je do Starega vrha malce manj km. Kot nalašč za med tednom, ko imaš na izbiro, ali se bi svaljkal po kavču ali …

Pa prijetno smuko!