Duke-trading spam

Spam je sestavni del interneta. Večino mi ga google lepo popuca, žal pa ni ravno uspešen pri slovenski spamerjih, kot je recimo duke-trading.

V bistvu si vsebine njihovega spam sporočila nisem niti pogledal. Me ne zanima, kot tudi ponudba ostalih spamerjev. Dodatno pa me je razpizdilo opozorilo, ki ga imajo v svojem sporočilu.

OPOZORILO:
Sporocilo lahko vsebuje informacije zaupne narave, ki sonamenjene samo naslovniku.
Ce ste sporocilo pomotoma prejeli zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporocila,
prosimo, da nas o tem obvestite s povratno pošto. V tem primeru vsebine prejetega
sporocila ne smete širiti, kopirati, tiskati, razkriti ali uporabiti na kakršenkoli drugacen nacin.

Oni meni pošiljajo neželeno pošto, in potem si drznejo še določati kaj smem in česa ne narediti s tem sporočilom, pri čemer naj se še potrudim ugotoviti ali sem morda sporočilo prejel po pomoti ali ne. Kreteni. Če se odločajo za takšno skrajno moteče oglaševanje, naj sporočilo vsaj oblikujejo prijazno, ne pa da vanj tlačijo še svojo aroganco.

Saj vem, da jim z tem le delam dodatno reklamo. Ampak morda se bo pa vseeno pri kakšnem search iskalniku pojavil moj post pod njihovim imenom, in bo morebitni kupec vedel s kom ima opravka.

Sporočilo v skladu s slovensko zakonodajo vsebuje možnost odjave. Sam takšnih linkov nikoli ne klikam. Ja, morda te bodo odjavili. Morda. Definitivno pa bodo dobili potrditev, da je tvoj elektronski naslov aktiven, da ga nekdo bere. Kar pa večini spamerjev jasno pomeni, da je pač to naslov, na katerega se splača pošiljati. V istem odstavku imajo tudi zapisano:

Sporocilo ste skladno s 45a. clenom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na podlagii vaše prijave na spletni strani www.duke-trading.com ali telefonske prijave, na podlagi priporocila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih, ki jih je organizirala naša družba.

Ne, dragi duke-trading, email naslova, na katerega ste mi poslali sporočilo, niste prejeli od mene. Na nobenega od navedenih načinov. Ga namreč NIKOLI ne uporabljam.