Dirka po Sloveniji – Črnivec

Sobota se je začela ob pol sedmih, ker je bilo treba N. peljati na generalko v Šenčur. In ko sem prišel ob cirka pol desetih domov, sem bil samo za na kavč. Pa da se posvaljkam tja do treh, ko bo treba znova v Šenčur. Nekako pa nisem ljubitelj samosmiljenja in sem po hitrem pregledu plana 3.etape dirke po Sloveniji se odločil da svaljkanje po kavču zmenjam s kolesarjenjem na Črnivec, malce potulim kolesarjem nato pa lepo do Šenčurja na N. tekmo.

Seveda se je danes proti Črnivcu peljalo kar precej kolesarjev. Svoj najboljši čas sem izboljšal še za 1 minuto, čeravno nisem imel čisto 100% filinga. Spil radler (reklame delujejo), nato pa sem se spustil do bolj odprtih (edinih) serpetin, kjer je lep razgled. P. se mi je pridružil tokrat z avtom.

Grupa je prišla celo malo pred planiranim časom, in ne glede na klanec, so kar hitro prišli mimo. Najprej ubežniki, čez 3 minute in pol pa še glavnina.

No, in tukaj se je zame prava dirka šele začela :-)) Moral sem namreč pravočasno priti v Šenčur, da ulovim N. nastop. Veter mi ni bil ravno v pomoč, saj je ves čas pihal nekako nasproti. Pa tudi prejšnji vzpon je pustil malce posledic, ampak vseeno sem pritiskal kolikor je šlo. V bistvu niti nisem vedel koliko sploh moram prevozit. Pogledano sedaj gps track za nazaj, vidim da je od Kamnika do Šenčurja dobrih 20km, za kar sem porabil 50 minut.

PS: Marko Baloh je vmes že prevozil mojo časovno točko, se pravi tudi najvišjo točko letošnjega RAAMa. Čestitke Marko!

PPS: Še N. nastop

[youtube AkP5pKQPI1I]