Ko ima evropski poslanec premalo dela – kriminalist Zoran Thaler

Zorana Thalerja, evropskega poslanca Socialnih Demokratov, je angleški The Sunday Times, zalotil z prsti v marmeladi. Ali si je prste nameraval oblizniti ali ne, ne bom vedeli nikoli. Dejstvo pa je, da je to za novinarje The Sunday Times-a bil to dovolj velik dokaz, da so ga označili kot koruptivnega poslanca, ki ga je za 100.000 EUR možno podkupiti.

[youtube 80Yw5vrrjM8]

Na to Zoran ni odreagiral z odstopom, amak z izjavo, da je vedel za kaj gre, da pa se je želel prepričati, kdo je v ozadju. Skratka ob obilici dela, ki ga verjetno ima kot evropski poslanec (ali pa tudi ne), se je Zoran odločil opraviti še kriminalistično delo.

Povprečen poslanec bi verjetno naredil drugače. Ob prvih indicih, da gre za korupcijo, bi odšel na policijo, to prijavil, ter namignil, da je pripravljen vlogo igrati dalje, da se pač razkrinka ozadje. Če že ima pač rad tovrstne filmske zaplete. Ali pa bi se vsaj posvetoval z pravno službo parlamenta.

Ampak Zoran Thaler očitno ni povprečen. Izgleda da se zaveda, da so bodisi kriminalisti prezasedeni, bodisi so toliko skorumpirani, da jim ne gre zaupati, zato se je odločil, to kriminalno bando razkrinkati.

Osebno trenutno menim, da gre vseeno bolj zaupati angleškim novinarjem, kot našemu poslancu. Se bom pa pustil prijetno presenetiti.