Za Slovence so pomije dovolj dobre!

Nacionalna televizija se ima od nekdaj za poklicano pripravljati nadpovprečen program, ki bo zadovoljil tudi bolj zahtevne uporabnike, ne le komercialno vsebino, ki privlači široke ljudske množice, ki bi jim nacionalka najraje rekla kar plebs pa si ne upa.

S svojo ponudbo ta četrtek, pa je jasno pokazala kakšen je njen domet, in kaj se ji zdi primerno za nas gledalce. Ponudila nam je pogreto v bistvu že kar prežvečeno oddajo, v praktično nespremenjenem formatu, z istim voditeljem in temo, ki je bila obdelana vsaj tolikokrat, kot varuhinja gledalčevih pravic, ki se baje trudi postati direktorica TVja, pa vendar proti tem pomijam, ki jih je ponudila nacionalna televizija, ne bo povzdignila glasu.

Priznam. Nisem gledal od začetka, niti do konca. Upadel sem nekje vmes, toliko sem videl, da Slak sedaj pusti več besede gostom (pohvalno!) da pa “več o tem pa po reklamah” ostaja, tudi na nacionalki. Še studio je nekako recikiran. Nič novega. Že videne ideje, z dodatkom ostankov materiala iz preteklih studiov.

Trenja so bila nekaj svežega, ko so prišla ven. Skozi leta, pa sta se oddaja in Slak izpela. Tudi gosti so jo začeli nekako izpuščati, gledalci pa verjetno tudi. Ampak tako kot je nacionalka posvojila opuščenega Miljonarja z Jonasom iz POPa, tako je sedaj posvojila Slakova Trenja in jim obesila novo ime, pri tem pa se je tudi končalo. Kaj bo nacionalka pogrela naslednjič? Trenutek resnice? Big Brother? Ali pa bodo prenovili vremensko napoved in namesto meteorologov uporabili spikerke? Me ne bi presenetilo.

12€ znaša RTV prispevek na mesec. To je 144€ na leto. Kar veliko TV serij ali filmov, nam za ta denar ponuja Apple, žal ne v Sloveniji tako da od te primerjave ni neke pretirane koristi, pa vseeno.