Na Veliko planino z biciklom

To turo sem imel že dlje časa v načrtu, sedaj pa mi je končno uspelo. Pot do Črnivca sem prepeljal že parkrat, na Veliko planino pa se zavije kakšnih 500 metrov pred vrhom, smer Kranjski Rak oziroma proti Lučam. Sam sem sicer pred zavojem odpeljal še do vrha Črnivca (902m) čisto zaradi statistike. Pot naprej je najprej asfalt, večinoma ne pretirano strmo, nato pa pri Volovljeku zapeljemo na makadam in proti Veliki planini.

velika planina

In potem pač plezaš. Prometa je bilo kar nekaj. Sam sem peljal po v naprej začrtani poti, morda se da kje boljše odvoziti, ali pač ne. Sem pa vmes naletel na par tudi bolj smotanih delov, predvsem zaradi večjih kamnov in neutrjene podlage. Pot je izgleda prvestveno namenjena kravam in peščcem, ter pogojno pozimi ratrakom. Ta po kateri sem jaz vozil. Morda je še kje kakšna boljša.

Krave me med vožnjo niso motile, pač pa toliko bolj muhe. Ne pomnim, kdaj sem imel toliko spremljevalcev kot danes. Jasno, v hrib so me lahko sledile. Na spustu pač ne. Tam sem jih pač jaz dohiteval, in po dveh kamikaze posikusih, sem se naučil držati usta zaprta. Beljakovine so sicer ok za telo, ampak vseeno jih imam raje v kakšni manj leteči obliki.

IMGP7221

Continue reading “Na Veliko planino z biciklom”