Back on a road again

Po praktično mesečni pavzi, pretežno zaradi počutja nekje na pol med bolan in zdrav, sem včeraj prevozil prvič letos pot v Kamniško bistrico, danes pa še Dobeno + Rašico. Je pasalo. Pa tudi kar tolo je bilo.

pic_QfX_l

Zanimivo je, da čedalje več ljudi fura cestne bicikle, da so MTBji počasi v manjšini, oziroma jih res furajo le tisti, ki imajo namen vsaj del poti prevoziti off road. In praktično brez izjeme (izjema, ki potrjuje pravilo sem tokrat jaz) vozijo sedaj vsi s čelado, kolesarskimi hlačami in majicami pa tudi čevlji. Sam si moram nabaviti novo čelado, ker stara je pač oddelala svoje.

pic_Qfv_l

Ob tem se spomnim nekega potepanja po Toskani, kjer smo sredi nekih brd naleteli na lokalno motoristično dirko. Takrat me je tam presenečalo, da so ne glede na to, da je marsikdo tekmoval z nečem podobnim Tomosovemu avtomatiku ali APN6, vsi imeli motoristične obleke in čelade. nenazadnje je očitno tudi to odvisno predvsem od standarda. In ta se je, ne glede na vse težave in nezadovoljstvo sindikatov, v zadnjih par petletkah krepko popravil.

pic_Qjl_l