Tajni pahorizmi so postali javni – jaz imam pa malo daljšega

Gre seveda za magnetograf sestanka med predsednikom vlade Borutom Pahorjem, aktualnim ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem, vrhovno državno tožilko Barbaro Brezigar in višjo državno tožilko Branka Zobec Hrastar. Magnetograf je na zahtevo LDSa oziroma predsednice stranke Katarine Kresal, postal javen.

Po moji oceni kaj prida ne bo pripomogel k razjasnitvi situacije, saj v bistvu ni notri nič novega, določeni deli pa so še vedno tajni. Na osnovi tega zapisnika bi lahko sklepal nekako naslednje.

  • Med ministrstvom in tožilstsvom, oziromabolje rečeno, med predstojnikoma obeh vlada precej napeto ozračje. Kar vsekakor ni dobra osnova za dobro sodelovanje, res pa je vprašanje, ali si dejansko želimo, da bi ministrstvo dobro sodelovalo z tožilstvom, ker to potem zelo hitro lahko pomeni uporabo v politične namene?
  • Brezigarjeva je precej avtoritativna, Zalar pa zato z toliko večjim veseljem dela proti njej na način da jo jezi.
  • Brezigarjeva se je primeru Baričevič nadpovprečno posvečala, kar je vseeno malce nenavadno. Še posebej, ker je težo pripisovala predvsem pasjemu delu. Ali je bilo to politično motivirano?
  • Policija oziroma preiskovalci, so izgleda želeli primer pospraviti pod preprogo. Zaradi “pobegle” fotografije, ga niso mogli, zato pa je postalo zelo pomembno, kdo je fotografijo spravil v javnost. Da bodo naslednjič lažje prekrili? Ali je bilo to politično motivirano?

Pa vendar so glavna zabava tega magnetograma Pahorjevi zabavni vložki – pahorizmi. Na te Pahor ne more biti ponosen.

  • Še prometnih ne razumem dobro (smeh), na kar še Hrastarjeva odgovori s smehom. In to sredi razprave o smrti Saše Baričeviča (ta del je še vedno tajen)
  • Ste hoteli pohvaliti ta sestanek, ne? – Pahor Brezigarjevi, ko je omenila, da ji je še ena zadeva ušla iz spomina. Saj smo se vse skuapj le hecali, mar ne.
  • … ja no, je bela cesta. Se vrtimo okrog.
  • Samo ne, ker se bo potem kaseta kar naenkrat izgubila. Se ne bo? Se je že izgubila, kristus.
  • Ah se ni še nobena, zato ker imaš kratek spomin, jaz imam pa malo daljšega, spomin.

Je že res, da šaljenje pomga k bolj sproščenemu pogovoru, ampak malce je pa vseeno odvisno od teme in teže trenutne situacije. No ja, primer Baričevič je res žalosten, čeravno je pa tudi tolk bizaren, da kakšen dovtip ali šala čist komot zraven spada. Žal je tisti del ostal tajen, tako da je morda Pahorju res uspela dobra šala.