Res enaki ali le odlična režija

Nalepšo slovensko ministrico, Katarino Kresal, v bistvu vozilo v katerem se je vozila, so zaradi prehitre vožnje včeraj ustavili organi notranjega ministrstva, se pravi policaji. Vozilo se je vozilo prehitro. Zato je bil voznik kaznovan s slabega pol tisočaka in kazenskimi točkami. Vozili so se ne 230, niti 200 ne, pač pa 166 km/h.

No, v bistvu se to ni dogajalo včeraj, pač pa 14.marca. Se pravi več kot dva tedna nazaj. Hm. HM. Zakaj je bilo pa potrebno to novico posredovati javnosti? V nobenem poročilu namreč nisem zasledil, kako je ta novica prišla v javnost. In prva misel, ki se mi ob tem poraja je, da gre pač enostavno za to, da se hoče predvsem pokazati, da je ministrica enaka med enakimi. Da za njo ne veljajo posebna pravila.

Ampak draga ministrica. Zate VELJAJO posebna pravila. Si notranja ministrica, varovana oseba. Ne dvomim, da se načrtovana pot sporoča patruljam v naprej. Ne zato, da bi se ceste zapirale, ampak enostavno zato, da so malce bolj v pripravljenosti. V bistvu bi bil začuden, če ne bi bilo tako.

In kot je dejal predsednik vlade, naš dragi Borut Pahor, ne dvomi, da je hitro vožnjo naročila ministrica, da pa ni prav, da niso uporabili modrih luči. Hm. HM. Če je vožnjo takorekoč ukazala ministrica, zakaj je pa potem voznik kriv? Ali pa Pahor spet nekaj lapa tja v tri dni?

Sploh pa 166 km/h. v Audiju A8. Mislim, jaz sem danes po tej isti primorski avtocesti na parih odsekih šel hitreje. Pa imam precej skromnejši, v bistvu družinski, avto. Meni to izgleda kot lepo pripravljena zgodbica.

Bi bilo pa zanimivo vpogledati v delovni nalog policaja, ki je ministrico ujel. In to primerjati z ostalimi nalogi. Ali je imel morda tisti dan prav posebno nalogo. Ampak od slovenski novinarjev to pač ni za pričakovati. Objavijo, kar jim je ponujeno. Kaj več, je pa že prava redkost.

PS: Ali je že čas, da začnemo zbirati prispevke za nakup kompasa. Vlada ga očitno krvavo potrebuje.