Slovenija ima talent – facebook in twitter pogled

Danes smo si lahko ogledali prvo oddajo Slovenija ima talent, ki jo po licenci pripravlja in predvaja POP TV. Zdaj kdo ima, in kdo ne TALENT, bi kar lepo prepustil komisiji. Ne zavidam jim njihovega dela. Res ne. Verjento je bilo precej več trenutkov, ko so se spraševali “ali mi je res treba tega”, kot tistih, ko so z veseljem si ogledali nastop.

Je pa zanimivo med oddajo spremljati komentarje na facebooku in twitterju.

Peter Vode je v pičlih petih minutah si pridobil 210 likeov in 70 komentarjev, 617 oboževalcev se pa verjetno nanaša na drugo časovno obdobje. Ali pač? Vsekakor lepe številke, in lep prikaz koliko ljudi je hkrati gledalo šov po TV in zraven klikalo po facebooku.

sit2

Na twiterju pa so tweeti kar deževali. Ok, za slovenske razmere.

sit1Sama vsebina tweetov in komentarjev je več kot ne pozitivna, seveda pa se najdejo tudi talenti, ki so se že rodili namrgodeni in je njihovo življensko poslanstvo kritiziranje. Le te, verjetno sploh ne zavidajo pravim talentom na odru, ampak precej bolj komisiji.

Se pa tukaj tudi lepo kaže razlika med facebookom in twitterjem. Če je na facebooku na nek način vse skupaj organizirano, nekdo je pač moral objaviti stran, objaviti Petrov profil, je na twitterju vse skupaj precej bolj prosto. Še za TAGov je več v uporabi. Tako #slovenijaimatalent kot krajše #sit.

PS: Do konca tega zapisa (27 minut) ima Peter na facebooku že 1558 oboževalcev, 309 likeov in 86 komentarjev.

PPS: Oddaja je seveda po stari POP TVjevi navadi na voljo tudi preko interneta na naslovi Slovenija ima talent – talent.24ur.com.