Zanimiva ponudba pri ustanavljanju podjetja

V tujini je ustanavljanje firm na “poštni nabiralnik” nekaj zelo običajnega. Se spomnim ko sem v Londonu videl na enem voglu v malem prostoru natrpane poštne predale, in zraven jasno reklamo za ustanovitev podjetja na točno tistem naslovu.

Servis, ki ti ga potem nudijo je različen. Od samo tega da je podjetje pač tam registrirano, do tega da ti vso pošto pošljejo naprej (še isti dan, ali pa 1x mesečno) ali pa vključeno celotno pisarniško poslovanje.

PB1
Zakaj se mi zdi da je računovodstvo feminiziran poklic?

Pri nas tega nisem zasledil. Do danes, ko sem dobil dopis podjetja Vizija računovodstvo d.d. (pazljivo, ko stran odpre se prižge neka muzika), ki me obveščajo o obogatitvi svoje ponudbe. Že tako sem zadovolen uporabnik njihovih računovodskih in informacijskih storitev, sedaj pa ponujajo tudi registracijo sedeža podjetja na naslovu njihove poslovalnice. Lepo.

Sicer pri nas z “poštno nabiralniškimi” firmami povezujemo predvsem tajkune. Gospod Šrot je namreč postal pomemben lastnik Pivovarne Laško preko skrivanja za takšno “poštno nabiralsko” firmo. Ampak s tem jim delamo krivico. Marsikatero podjetje, ki začenja svojo poslovno pot tki. start-up, enostavno nima denarja za najem prostorov.

Tako da takšne storitve je samo za pozdraviti, saj precej bolj pozitivno vplivajo na razmah podjetništva kot  večina vladnih ukrepov.