Đorđe Balašević – Đole – countdown -8

11.10.2009 v Cankarjevem domu.

Đoletov koncert sem verjetno največkrat obiskal. V bistvu se mi ne sanja kolikokrat je bilo pa parkrat v Mariboru, parkrat v Križankah, 1x v Tivoliju. Ok, morda ga je prehitel Vlado Kreslin, ki je bil reden gost tako v Črnomlju, ko sem se še potikal tam naokoli, kot kasneje v študentskem naselju. Sicer pa ni važno.

In malce za pripravo, bom sedaj naredil en countdown do koncerta, če se bo pa izkazalo, da je preveč za objaviti, po pa sledil še countup. Za začetek pa

[youtube k5erf3MZDKw]

… pesem, ki je Đole več ne poje. Spremenili so se časi, od takrat, ko jo je napisal. Ne glede na to, karkoli si mislimo o Titu danes, nima smisla, da nas to ovira pri spominjanju na tiste lepe, spomine, ki so s tem povezani.

Računajte na nas je prva Balaševičeva pesem, ki sem jo spoznal. In takrat se mi sanjalo ni, da je Balaševičeva oz. takrat se mi sanjalo ni, da Balašević sploh obstaja in kdo to sploh je. Pesem sem pa slišal na taborjenju pri tabornikih, kjer smo jo prepevali med ostalimi iz taborniške pesmarice. To je bilo nekje v začetnih razredih osemletke. In zato, si ta pesem zasluži častno prvo mesto pri odštevanju.

PS: Ena od priredb te pesmi :-)))