Cena bencina in vinjete

Cena slovenskih vinjet ni povšeči niti uradnikom niti voznikom iz EU. Naši politiki vstrajno ponavljajo, da bomo sami določali ceno, kar pa v bistvu nihče ne oporeka. Nihče ne oporeka KDO naj postavlja ceno, pač pa oporekajo pravičnosti. In da je cena namenjena predvsem flikanju slovenske avtocestne malhe verjetno ni težko verjeti. Sicer je lepo, da ti nekdo drug plača kosilo, vprašanje pa če je to pošteno. Ampak o tem bodo razsojale za to pristojne inštitucije. Našim politikom, ki jim je popolnoma sprejemljivo tudi to da nekdo iz 2500 EUR naredi miljone, ne da bi bilo to komu čudno, je pač nedomljivo da nekaj, kar so se priateljsko zmenili, ne bi zdržalo sodne preverbe. Pri nas se da pač vse zmeniti.

Ampak poglejmo nekaj drugega. V Sloveniji je bencin cenejši kot v Avstriji (malenkost) in Italiji (malce več). In dražji kot na Hrvaškem.  Če bi v Sloveniji z trošarino in davki, ceno spustili pod Hrvaško, na recimo 1 EUR, bi morali prepričati cirka 25% več voznikov da tankajo v Sloveniji, ne pa šele ali že na Hrvaškem, da bi bil priliv v davčno blagajno enak. Z malce marketinga, recimo par tabel ob avtocesti z napisom NAJCENEJŠI BENCIN v REGIJI, je to verjento popolnoma dosegljivo.

In če bi nek tujec natankal 40 litrov na v eno smer, in še toliko v drugo, bi slovenskemu proračunu postil 2x po malce več kot 20 EURov. Kar je več kot če bi mu prodali še dve dodatni vinjeti.

Seveda se bi v proračun natankalo manj predvsem zaradi domače potrošnje. Ampak država lahko od svojih davkoplačevalcev pobere denar na mnogo načinov. Recimo z višjimi trošarinami jeseni ali spomladi. Ampak za maksimiranje pobranega denarja od tujcev, bi veljalo razmisliti, ali se ne splača malce bolj tržno obašati. Tudi, če si predvsem davčni birič.

Viri: