Tigrasti komar

Ko sem danes šraufal novi pomivalni stroj, takšaedes_albopictusen s podporo za multifunkcijske tablete (več o tem v nadaljevanju) sem v ozadju slišal reklamo v stilu “Novi autan, sedaj tudi proti Tigrastim komarjem“. Za tigraste komarje do sedaj nisem slišal. In sem domneval, da so si jih marketingarji pri Autanu (ali pa je bil morda Baygon) gladko izmislili. Kao to je tisti komar, ki ti prejšnjo noč ni dal miru, saj je ugriznil kot tiger, ne tko kot navadni. In, če v trgovini izbiraš med protikomarskim pripomočkom boš valjda vzela tistega, ki poskrbi tudi za tigraste ne pa le navadnega.

Ampak prijatelj google me je postavil na realna tla. Tigrasti komar dejansko obstaja. In se ga najde tudi v naših krajih. Značilnost tigrastega komarja je, da je dnevni komar (to pomeni, da pikajo čez ves dan, medtem ko navadni komarji pikajo le zjutraj in zvečer), katerega običajno ne slišimo. Tigrasti komarji imajo črno-bele proge, ki so vidne s prostim očesom, in so zelo slabi letalci, zato se zadržujejo pri tleh. (iz delo.si).

Skratka točka za marketingarje, ki si komarja niso enostavno izmislili, in tukaj pridemo do pomivalnega stroja z podporo za multifunkcionalne tablete. Ali veste kakšno specialno funkcijo ima takšen stroj? Enostavno to, da lahko izlopiš opozorilo da nisi nalil sredstva za kozarce ali karkoli že je tisto, kar treba poleg soli in čistila dati v pomivalni stroj ter ni umazana posoda. In pri tabletkah so bile najprej običajne, nato dva v eni, pa tri v eni, pa štiri v eni, pa pet v eni, šest se mi zdi so izpustili zato pa so ponucali tudi pravljično število 7. Ter veliki finale – ALL IN ONE. Ampak že pri sedem, sem nekako prepričan da je število 7 imelo veliko več veze s (izmišljenimi) palčki kot z aktivnimi sestavinami. Pri čemer sploh ne dvomim, da je dejansko bilo 7 aktivnih sestavin. Takšne čiste izmišljotine si pač še ne upajo privoščiti (kot izgleda da ne zobatega komarja), ampak skoraj 100% sem da je bila najprej ideja “imejmo 7 sestavin” ne pa recimo rezultati analize uporabnosti 7 stopenjse tablete. In če imaš enkrat tabletko z učinkovitim čistilom, še 6 dodatkov ni problem dodati.