Ljubljana Silverhawks vs. Zagreb Thunder

Ker sem prejšnjo sezono kar redno gledal (kolikor se pač da glede na ameriške ure) ameriški fuzbal na Š1 in Š2, sem si tokrat z veseljem ogledal tekmo med Ljubljana Silverhawks in Zagreb Thunder. Na tekmo sem se odpravil kar z biciklom. Sicer je bilo malce vroče, ampak bolj kot goniš, bolj ti piha.

[youtube 5Wt0HpYQyS0]

Na tekmo sem prišel sredi druge četrtine, in gledal sem cirka do konca tretje, kjer so Ljubljančani že krepko vodili. 27 : 6 se mi zdi. Pa tudi po igri sodeč purgerji niso imeli večjh možnosti. Zanalašč omenjam purgerje, ker edinič, ko je nekdo iz publike nekaj zaklical v zvezi z purgerji, je dobživel precejšnje neodobravanje s strani ostalih navijačev. Očitno je, da si vsi skupaj želijo športnega in ne političnega dogodka – in prav je tako.

V glavnem so v napadih uporabljali tek, podajali so pa bolj malo. Zagrebčani so sicer večkrat poskušali, enkrat jim je celo lepo uspelo, sicer pa so bili vsi skupaj zelo daleč od uspešnih podaj, ki jih vidimo v NFLju. Lepo se je tudi pokazal balkanski način igranja pri naših južnih sosedih. Če je praktično pravilo, da se četrti poiskus izvede kot predaja žoge, so Zagrebčani parkrat vseeno odigrali. In bili za to svojo inovativnost kaznovani. Namesto da bi žogo brcnili dodatnih 20 ali 30 yardov proč, so ponavadi kakšen yard še izgubili. Prav jim je.

Balkan se je tudi pokazal, ko so vmes tekmo prekinili, sodnikinaredili posvet z trenerji, nato pa trenerji verjento naredili pridigo igralcem. Nato so pa igrali naprej. Česa takšnega med tekmo v NFLju še nisem videl.

Od Silverhawksov je bil z nekaj uspešnimi teki najbolj opažen Pavlič Matej (če sem si prav zapomnil). Na pogled bolj majhen in švohcen, ampak hiter in gibčen.

Šport za prave fante. Kar ne morem si predstavljati, kako vroče jim je bilo včeraj pod vso to opremo in čeladami. Kakorkoli po dolgem času mi je bila spet ena L majica prav. In sem si eno kupil. Za 18 EUR. Glede na material in tisk, toliko ni vredna. Kupil sem jo v glavnem zato, da pomagam naši najbolji ekipi. Ne edini, ker baje igrajo tudi v Mariboru.