Začetek kolesarske sezone – Dobeno

Današnje lepo vreme je vsekakor bilo primerno za otvoritev kolesarske sezone, čeravno nimam ravno najbolj primerne opreme za ta, vseeno še kar malce mrzel čas. Predvsem si moram omisliti kakšne kolesarske hlače z dolgimi hlačnicami, pa kaj primernega za zgornji del.

Uvod je bil sicer klasičen. Do bencinske pumpe napolnit gume. Ta del je potekal v družinskem krogu, kar pomeni predvsem veliko psihološkega treninga, spodbujanja in potrpežljivosti. Nato pa v hrib.

Glede na to, da je bila to prva tura v tej sezoni sem vozil precej obrambno. Hrib je bil tisti, ki je postavljal pravila, jaz sem se samo branil. Še predobro sem se zavedal da bi vsak moj napad se klavrno končal, in bi morda rezultiral v predčasnem odstopu. Tako sem pa lepo držal svoj tempo, med bolj strmimi deli se spočil, in prilezel do konca asfalta. Da nisem šel naprej na Rašico so kriva mokra tla. Resda jih nisem šel niti pogledat, ampak zihr je bilo vse mokro :-)))

Navzdol sem še malce poslikal, in prvič opazil en nov hrib, precej oddaljen. Gledano iz Dobena je malce levo od Krima, zasnežen. Glede na to, da je zasnežen je verjento Snežnik. Moram pa še preveriti na karti. Zanimivo se mi zdi, da ga do sedaj še nisem nikoli opazil, res pa je temu danes pripomogla njegova zasneženost, ki se je bleščala v tem soncu.

Za prvo turo sem kar zadovoljen, ker sem sedaj res imel par mesečno pavzo. Primerjanje na gps-race.com kaže, da sem za vzpon danes potreboval 31:29, julija lani pa so bili časi okoli 25,26 ali 27 minut. Od začetka vspona do nekako Blaža.

Ko smo že ravno pri Blažu (gostilna na vrh Dobena), sem videl da je dobil konkurenco v neposredni bližini. Kar zna rezultirat v precej večji obiskanosti, s tem pa tudi večjemu prometu, predvsem motornemu, na Dobeno. SUX.

GPS track na gps-race.com.