RTVSLO v Flash video formatu

Izgleda da so se tudi na RTV SLO odločili, da omogočijo predvajanje svojih vsebin tudi v flash formatu. Mislim na live video in audio, ostalo pa mislim da so imeli tudi že prej.

Do sedaj so podpirali real in windows media. Kar na windowsih dela ok, na MACu pa me je kar pogosto nekaj zezalo.

Sicer pa je sploh njihova windows media poglavje zase. Tehnično sicer zanimiva, saj se gre P2P networking. Inštalirati si si namreč moral neko java zadevo (octoshape), ki je potem vlekla dol video od večih uporabnikov, vse skupaj zmergala in to dala media playerju. Do tod vse ok.

Hkrati pa je tvoj računalnik s tem postal tudi strežnik za druge. Se pravi RTVSLO je kurila tvoj upload link, za distribucijo svojih vsebin uporabnikom, za katere sploh ne veš. Saj verjento so nekje to omenili in verjento tudi potrdiš da se s tem strinjaš. Samo jaz opazil nisem. Se pravi se kaj prida niso potrudili, da bi o svojem početju obvestili uporabnika.

Takšen P2P pristop je čisto ok, sploh če bi bila uporabiška izkušnja precej boljša kot brez. Sam tega občutka nisem imel. Meni se je bolj zdelo da nepotrebno komplicirao. In vprašanje tudi, koliko bandwidtha so s tem dejansko prišparali.

PS: No so pa polovičarji. Kot vidim jim val202 na flash player ne dela.