Polletno poročilo

Serija se nadaljuje.

Sedaj je minilo že več kot 7 mesecev od postavitve mojega plana. Kot sem že omenil po prvem mesecu, se je izkazalo da plan ni bil postavljen ravno ambiciozno, ampak glede na vse pričakovane ovire in zaplete sem kar ostal pri cirka 1 kg/mesec. Sedaj po 7 mesecih, sem nekako točno na začrtani poti.

Ok, prav vesel tega ne bi smel biti. Ker sem plan že krepko presegal, se pravi v zadnjih 3 ali 4 mesecih nisem napredoval več praktično nič. Kar pomeni da je hitrost zmanjševanja teže padla na 0, in bo potrebno, da ostanem po planu, malce bolj radikalno nadaljevati.

Po drugi strani pa sem lahko vesel, ker nisem (še) padel v klasično past, da po hitri začetni zmagi se potem vrneš nazaj ali celo pridobiš več, kot s izgubil. To pa je dobra novica.

Še posebej pa sem vesel dejstva, da nimam popolnoma nobenega občutka, da bi se čemurkoli moral pretirano odpoveovati. Rezultat po planu je dosežen, ne glede na to, da sem se vmes tudi pregrešil s kakšno pico ali McDonaldsom. Da se sendvičkom nisem v celoti odpovedal. Da sem se včasih prenažrl.

Sem pa uvedel par novih jedi za zajtrk, kjer recimo ni kruha, in je več beljakovin. Določenim jedem se izogibam, delno tudi sadju. Pi pijačah izbiram predvsem brez sladkorja. S sladkarijami pa itak nikoli nisem imel težav in skomin.

Vem, da bi moral poleg kolesarjenja, še malce delati na treningu za povečanje mišične mase. Pa ne zato, da bi lepše zgledal. Ampak enostavno zato, ker so mišice največji porabnik energije, in je potem hujšanje hitrejše. Glede na to, da se je hitrost zmanjševanja teže praktično ustavila, je to lahko tudi eden od impulzov, da se nadaljuje.

Je pa zanimivo opazovati, kako se telo odzove na zmanjšan vnos kalorij. Občutek imam, da če recimo en dan ostanem po 1500 kcal, da mi odpornost kar upade. In sem takoj bolj dovzeten za kakšen prehlad ali gripo.

Cilj do novega leta ostane enak. Izgubljenih 12 kg. Sedaj bom spet začel malce bolj paziti na hrano. Pa po končanem dopustu, malce več biciklirat. Pa resno razmišljam, da bi kupil kakšno fitnes orodje, ker da bi hodil v kakšno telovadnico, mi ne leži najbolj.