Življensko zavarovanje ni hec – zadnji 4. del (trackback)

Ste prebrali prvi del o življenskem zavarovanju, drugi del o življenskem zavarovanju in tretji del o življenskem zavarovanju?


Čisto za konec pa še dva teksta od Črta.

Lov na življensko zavarovanje iz leta 2002. Takrat sva s Črtom skupaj lovila to zavarovanje, in ga ulovila pri Triglavu.

Izvleček:
Zavarovalnica Triglav (morda tudi druge, ne vem) intenzivno trži le eno vrsto življenjskega zavarovanja – tisto zanjo najbolj ugodno. To je normalno. Ne pričakujem, da se bo pri doseganju svojega interesa uklonila mojemu. Pričakujem pa normalen odnos do stranke: pregledno ponudbo vseh možnosti, če že vprašam, in dobro usklajenost znotraj podjetja, da je mogoče hitro skleniti posel. Triglav v tem trenutku tega nima. Verjetno zato, ker si to lahko privošči. To je racionalno, po svoje pa tudi žalostno.

In pa Drugo mnenje na KD Finančni točki za tiste, ki bi vseeno imeli kredit in vlagali v sklade.

Pa samo kredit sem hotel …

…Objektivno ste torej špekulant, čeprav morda samega sebe ne vidite v takšni vlogi. (Kaj pa sem takega naredil, samo vzel sem kredit za hišo…). Špekulant ni grda beseda. Je pa vloga, ki ponavadi zahteva precej pozornosti. Če je za vas izvedljivo, da se tekoče zelo posvečate naložbam in se v njih tudi zelo dobro znajdete, potem je stvar lahko še nekako znosna. Sicer pa ne; in pri ocenjevanju svojih zmožnosti in sposobnosti je v taki situaciji boljše biti malo bolj skromen kot malo bolj pogumen…

Še moja sklepna beseda:
Življensko zavarovanje potrebuje zelo veliko ljudi. In skoraj ravno toliko jih ima sklenjeno neprimerno obliko življenskega zavarovanja. Zato je po moje to eden večjih nategov.


Naročite se na RSS.

Serije je trackback na harotov prispevek o življenskem zavarovanju..

Serija Življensko zavarovanje ni hec: 1. del, 2. del, 3. del in 4. del.