Mladinska knjiga – brezplačno vračilo (nenaročenega)

No, kot rezultat nenaročila, sem prejel nenaročeni Slovar tujk. Kljub temu da sem obkljukal osebni prevzem, so mi poslali po pošti, po povzetju. Žal je bilo tudi plačano. No seveda sem jim knjigo, upam da je bila notri, vrnil. Namreč paketa niti odprl nisem.

Ob tem velja omeniti, da lahko vračilo izvede na njihov naslov Mladinska knjiga založba, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, brez poštnih stroškov. Tega vam seveda ne povedo, kaj bi vam prihranjali stroške. Izveš šele, če si dovolj zoprn in dovolj težiš po telefonu.

No, sedaj sem jim poslal nazaj, zraven izpolnil formular za vračilo, ki pa je spet zelo zvito napisan. Namreč za vzroke navaja le takšne vzroke, da knjigo vseeno kupiš (poškodovano, napačna vsebina,…) in kot možnost le da ti pošljejo drugo ipd… Nič pa o vračilu denarja. Seveda pa to in pravi razlog lahko napišeš pod “Ostalo”.

Sam sem zahteval da povrnejo tudi poštnino, namreč pošiljanja na dom pa res nisem naročil. Me prav zanima kaj bodo sedaj namudrili. Moram preveriti zakonski rok za njihov odgovor in prvi dan po njem, bodo dobili prijavo Tržnemu inšpektoratu z predlogom takojšnje zamrznitve tovrstnih aktivnosti. Upam da bodo zamudili :-))))

Več o tem: