POP TV najbolj zaupanja vreden slovenski medij

Po raziskavi SPEM je POP TV najbolj zaupanja vreden medij v Sloveniji. Prekaša tako nacionalko, kot tudi konkurente v tiskanih medijih. Njihova spletna stran 24ur.com pa vodi med zaupanja vrednimi spletnimi portali (pred siolom).

To mora biti jasen signal odgovornim, da naša draga nacionalna TV ne izpolnjuje svojega osnovnega poslanstva. Medij, financiran s strani državjanov bi moral nesporno biti najbolj neodvisen in najbolj zaupanja vreden medij v državi. Če to ni, potem ni nobene potrebe da ga neposredno financiramo.
In ne, nikakor ni prava pot, da postane naš drag medij še dražji, in s še več sredstvi izboljšuje svojo ponudbo. 
Najboljša rešitev bi bila, da se najprej razbije na dva dela. Na prvi del, ki bi nato postal de facto državna televizija, ki bi bil popolnoma transparentno pod vplivom trenutne oblasti – nemogoče si je predstavljati da bi oblast izpustila iz krempljev TV, in če je to nemogoče, naj bo saj transparentno da jo ima v kremljih.
Drugi del, pa se proda na javni dražbi. Le ta bi se ukvarjal predvsem z zabavnim in športnim programom. Z javno prodajo bi lahko tako državljani sami izbrali, kakšen konkurenčni medij si želimo, če pa ga ne želimo, pa ga bi kasneje lahko lepo prodali.