Prva dama na obisku je priložnost za malomeščanstvo

Skupaj z navplivnejšim človekom na svetu, predsednikom ZDA, baje osovraženim Georgeom Bushem prihaja tudi njegova spremljevalka, prva dama ZDA ga. Laura Bush.

In s tem nam prinaša težave, ki jih do sedaj nismo bili vajeni. Namreč kdo jo bo gostil. Ali bo to spremljevalka predsednika vlade gdč. Urška Bačovnik ali žena predsednika republike ga. Barbara Miklič Turk.

Sploh ne dvomim, da bo na koncu kompromis. Z eno bo šla malce cerkve gledat, z drugo pa čipke. Z eno na kosilo, na večerjo pa vsi skupaj, pa bo druga lahko malce bližje sedela.

Klinac. Do sedaj teh problemov ni bilo. Morda le zato, ker pokojni dr. Drnovšek pač ni imel (vidne) spremljevalke, klobučna ministrova žena pa je vseeno malce nižji rang, kot predsednikova oz. premierjeva, in tako se ni ravno kvalificirala za gostiteljsko pozicijo.

Morda pa vseeno kaže to na to, da postajamo čedalje bolj razvita družba, ki s sabo prinaša tudi razne malomeščanske fore, tako prezirane pa vendar očitno tako potrebne, da se kar nočejo in nočejo posloviti.

Kako trapasto pa se ob tem počuti ga. Bush, ko ji poročajo kakšne zaplete povzroča, pa si lahko le mislimo. Ampak to je itak njen problem. Ki ga je verjetno vajena.